10 neparastas pazīmes, kas liecina par to, ka jūsu organismā notiek hormonu sacelšanās. Atpazīstiet problēmu savlaicīgi!

Mūsu organismā pastāvīgi notiek hormonu izmaiņas. Pēc tām organisms pats pareizi līdzsvaro savas funkcijas. Bet hormonu trūkums bieži vien izraisa daudzas problēmas.

Ja pareizi atpazīst organisma signālus, ir iespēja atbrīvoties no hormonāla rakstura problēmām jau to sākuma stadijās, raksta  Lessons Learned In Life.

Lūk, pašas svarīgākās no tām

Izmaiņas apetītē.

Ja jums bieži kārojas kaut kas sāļš vai salds – tā var būt hormonu nelīdzsvarotības pazīme. Visbiežāk tas ir hormons grelīns. Tas stimulē apetīti, palielina barības uzņemšanu un veicina tauku uzkrāšanos.

Jums ir pastāvīgas garastāvokļa svārstības.

Garastāvokļa svārstības parasti ir saistītas ar PMS, un galvenais to iemesls ir estrogēna nelīdzsvarotība.

Estrogēns un progesterons, kas izdalās menstruāciju laikā, var ietekmēt serotonīna līmeni. Tas regulē noskaņojumu un apetīti.

Tā var arī būt pazīme, ka ir problēma ar vairogdziedzeri.

Problemātiska āda.

Palielinās sviedru dziedzeru darbība, ko ietekmē hormons androgēns. Tas ir vīriešu dzimumhormons, kas sastopams gan vīriešiem, gan arī sievietēm.

Zems libido.

Ir 4 pamata hormoni, kas nelīdzsvarotības gadījumā var būt par iemeslu samazinātam libido: estrogēns, kortizons (stresa hormons), vairogdziedzera hormons un testosterons.

Jums ir grūti koncentrēties.

Ja jūs nevarat koncentrēties vai arī jums ir galvassāpes, kas atgādina migrēnu, tas var būt saistīts ar zemu estrogēna līmeni organismā.

Jums ir gremošanas problēmas.

Ņemot vērā faktu, ka kuņģa-zarnu traktu ietekmē daudzi hormoni, jekbura nelīdzsvarotība var izraisīt aizcietējumus, vēdera uzpūšanos, spēcīgas spazmas vai sāpes. Visizplatītākais hormons, kas izraisa gremošanas problēmas, ir estrogēns.

Jūs turpināt pieņemties svarā.

Ja jūs ļoti ātri pieņematies svarā, tas var būt rezultāts hormonu nelīdzsvarotībai organismā.

Insulīns, estrogēns un vairogdziedzera hormoni var faktiski norādīt uz tādām saslimšanām kā diabēts, kākslis un olnīcu policistoze.

Neregulāras mēnešreizes.

Tas var būt rezultāts tam, ka reproduktīvie hormoni estrogēns un progesterons nedarbojas tā, kā vajadzētu.

Pārlieku liels apmatojums.

Hormonu nelīdzsvarotības dēļ matiņi aug vietās, kur tiem nebūtu jābūt. To izraisa zems estrogēna un augsts vīriešu hormonu līmenis.

Slikts miegs.

Bezmiegu izraisa estrogēna vai progesterona trūkums. Kad jūsu olnīcas izstrādā progesteronu, tas palīdz regulēt mēnešreižu ciklu miega laikā.

Visbiežākais hormonu nelīdzsvarotības iemesls ir stress, slikts dzīvesveids, kaitīgi ieradumi. Tas viss ļoti stipri novājina mūsu organismu, neļauj tam normāli atjaunoties.

Ja jūs sev esat atklājuši šos simptomus, iesakām vērsties pie ārsta, kā arī censties uzlabot savu dzīvesveidu.

Esiet aktīvāki un ēdiet pareizi. Izveidojiet līdzsvaru starp darbu un atpūtu.

Un cik no šīm pazīmēm atklājāt jūs?

avots: lifter.world

Pievienot komentāru