11 cilvēku īpašības, kas ļoti patīk apkārtējiem. Tās nav kompānijas dvēseles un jokdari!

Daudzi cilvēki tic dažu cilvēku dabiskajai pievilcībai: viņi ir simpātiski, viņi ir dabiski, draudzīgi, sabiedriski un talantīgi. Nu kā gan viņi var nepatikt?

Tomēr tas ir nepareizs priekšstats. Sociālie pētījumi liecina, ka tad, kad cilvēki tiek aicināti aprakstīt tos, kas viņiem patīk vislabāk, viņi izmanto īpašības, kas nav saistītas ar inteliģenci, pievilcību vai ekstraversiju.

Uzmanība tiek pievērsta cilvēcībai, pozitīvismam un atklātībai.

Šīs īpašības tiek sauktas arī par emocionālo inteliģenci, un to var viegli nopelnīt un uzlabot, atšķirībā no garīgās, ko panākt  ir grūtāk.

Lūk, īpašības, kuras patīk visiem:

Viņi ir patiesi.

Būt patiesam un godīgam ir dabiska prasība, lai patiktu cilvēkiem. Nevienam nepatīk viltojumi. Neviens nemīl apmānu.

Cilvēki tiecas pēc sirsnības, jo tai var uzticēties. Grūti iemīlēt to, par ko tu nezini, vai viņš ir īsts, vai nav. Ja nezini, ko viņš patiesībā domā vai jūt.

Viņi uzdod pārdomātus jautājumus.

Pati lielākā kļūda, kuru cilvēki izdara komunikācijas laikā ir tas, ka viņi koncentrējas nevis uz to, ko viņiem stāsta, bet uz to, kas viņiem jāsaka tālāk.

Un tā rezultātā viņi lāga nemaz nedzird, ko viņiem saka. Vārdi ir dzirdēti, bet jēga nē.

Vienkāršs veids kā no tā izvairīties – uzdot jautājumus. Tas parādīs, ka tu ne tikai vienkārši klausies, bet, ka tev ir interese uzzināt labāk. Tā tevi pat vairāk novērtēs un cienīs.

Viņi nenosoda.

Cilvēkiem, kuri visiem patīk, ir atvērts prāts. Neviens negrib kontaktēties ar tiem, kas ir jau noformējis savu viedokli un negrib nevienā klausīties.

Tev jābūt atvērtam jaunām idejām, viedokļiem un palīdzībai no malas. Skaties uz pasauli citu acīm. Ļauj citiem būt tiem, kas viņi ir un nenosodi viņus.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Pievienot komentāru