12 lietas, kuras labāk izdzēst no sava Facebook profila

Facebook – viens no ietekmīgākajiem interneta resursiem pasaulē, tā kā tajā ir miljoniem lietotāju no visas pasaules.  Bet ar tādu spēcīgu WEB produktu jums jābūt arī samērā uzmanīgiem, lai informācija, kuru tur publicējat, netiktu izmantota ļaunprātīgi.

Nesenais Cambridge Analitica skandāls lika daudziem cilvēkiem kļūt aizdomīgiem par to, vai Facebook darbības ir likumīgas un, protams, padomāt arī par lietotāju konfidencialitāti.

Ja jūs vēlaties saglābāt savu kontu, labāk aizsargāt savu konfidencialitāti, tāpēc, lūk, 12 lietas, kuras labāk no sava profila izdzēst:

Dzimšanas diena

Jūsu dzimšanas diena – viena no svarīgākajā lietām jūsu personas datos, un ja vēl kopā ar jūsu vārdu un adresi, tad ar šīs informācijas palīdzību jau ir diezgan vienkārša pieeja jūsu bankas datiem un citai personīgai informācijai.

LASI VĒL: Facebook ir 3 noslēpumi, kuri padarīs tavus komentārus 100 reizes stilīgākus! Maģija eksistē! Pagaidām tikai Facebook!

Telefona numurs

Labākais scenārijs – uzmācīgs pielūdzējs, bet sliktākajā gadījumā – ļaunprātības ar jūsu e – pastu, bankas kontu utt.

Milzīgais „draugu” skaits

Oksfordas psiholoģijas profesors Robins Danbars apgalvo, ka cilvēki spēj uzturēt aptuveni  150 ilgtspējīgas attiecības. Aplūkojis 3375 Facebook lietotājus, Danbars atklāj, ka tikai 4.1  šo cilvēku Facebook draugi uzskatāmi par uzticamiem, bet aptuveni 13.6 ir likušies simpātiski kādas „emocionālās krīzes” laikā. Atbrīvošanās no šiem „draugiem” spēs nodrošināt daudz veselīgāku mijiedarbību sociālajos tīklos.

Jūsu bērnu bildes

Ja jūs kādu fotografējiet, jums nepieciešams iegūt šī cilvēka piekrišana, lai attēlus varētu publicēt sociālajos tīklos. Kādu informāciju paši bērni vēlāk gribētu par sevi atrast Internetā? Agrākām paaudzēm nevajadzēja saskarties ar šādām savu vecāku veiktajām darbībām, bet līdz ar Interneta parādīšanos un sociālo tīklu aktivizēšanos nu šis jautājums ir aktuāls.

Informācija par to, kādu skolu apmeklē jūsu bērns

Ar katru gadu pieaug pret bērniem reģistrēto seksuālo noziedznieku skaits. Pēdējais, ko jūs vēlaties, ir seksuālajam maniakam sniegt informāciju par sava bērna atrašanās vietu.

Atrašanās vieta

Atrašanās vietas pakalpojumi pieejami tikai Android vai IPhone ierīcēs. 2015.gadā TechCrunch paziņoja, ka gandrīz 500 tūkstoši lietotāju apmeklē Facebook lietotni no sava mobilā tālruņa un katra ierīce ir translējusi savu atrašanās vietu Internetā, un katrs, kurš iespējams, gribētu nodarīt konkrētam cilvēkam ko ļaunu, tagad zina, kur tas atrodas.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Pievienot komentāru