15 lietas mājā, no kurām tev vajag steidzīgi atbrīvoties. Piesakām karu krāmiem!

Rūpīga tīrīšana atbrīvos ne tikai māju, bet arī galvu. Bardaks un nevajadzīgu lietu krājumi rada stresu, kā arī iespējamību atrast vajadzīgās lietas un koncentrēties uz galveno līdzinās nullei.

Lielā mājas tīrīšana aizņems tikai vienu nedēļas nogali, bet labums būs neskaitāmas reizes lielāk. Lietas ātri sakrājas, bet vairumu no tā tu visticamāk vairāk nekad neizmantosi.

Apskaties šo sarakstu, saņemies un atbrīvojies no liekā!

Priekšmeti un instrumenti, kurus tu neizmanto.

Iespējams, tev tika uzdāvināts plastmasas trauku komplekts graudaugiem, bet tu dod priekšroku stiklam; vai esi uzkrājis daudz specializētu ierīču, par kurām nekad neatceries. Vai varbūt tu visu laiku gatavojies izmantot vafeļu pannu, bet  tava sirdī vēlas pankūkas. Jebkuru lietu, kas nav izmantota vairāk nekā gadu, var droši ziedot, atdot pārstrādei vai izmest.

Nepiemēroti pārtikas konteineri.

Savāc visus plastmasas traukus un pārliecinies, ka ikvienam ir savs vāks. Viss, kas paliek bez atbilstošiem vākiem, jāiznīcina. Tas pats attiecas uz deformētiem konteineriem.

Seni krājumi.

Garšvielas laika gaitā zaudē garšu, un pat cukurs un milti svaigi ir daudz garšīgāki. Ja tu neizmanto kādu produktu pusgadu, tam nav ko meklēt tavā mājā!

Veci laikraksti un žurnāli.

Visas laikraksti, kas ir vecāki par divām dienām un žurnāli, kas vecāki par diviem mēnešiem, jānodod papīra atkritumiem. Ja šajos izdevumos ir kaut kas ļoti vērtīgs, tu vari vienkārši izgriezt un saglabāt vēlamo daļu.

Pagājušā gada kalendārs.

Daudzi cilvēki kādu iemeslu dēļ saglabā vecos kalendārus. Ja vēlies pārrakstīt dažas svarīgas piezīmes no vecā kalendāra, dari to līdz jaunā gada 31. janvārim. Ja tev nav laika – met to prom.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Pievienot komentāru