20 ģeniālas idejas, kā var atkārtoti izmantot vecas riepas. Veco riepu jaunā dzīve

Mūsdienās ar otrreizēju izmantošanu vairs nevienu nepārsteigsi.

Cilvēki ir apzinājušies, kāds posts planētai ikdienas tiek nodarīts. Saskaņā ar Nacionālās ģeogrāfu sabiedrības datiem, okeānā peld 5,25 triljoni tonnu plastmasas atkritumu. No tiem 269 000 tonnas atrodas virspusē, apdraudot dzīvības iespējamību okeāna.

Tāpēc cilvēki ir sākuši apzināti atkārtoti izmantot dažus materiālus. Bet tas vēl nav viss! Cilvēki ir sapratuši, ka pārstrādājot noteiktus priekšmetus, viņi ieekonomē, un vienlaikus palīdz saglabāt planētu.

EPA un Gumijas ražotāju asociācija lēš, ka Amerikas Savienotajās Valstīs katru gadu tiek pārstrādātas 290 miljoni riepu. Bet ir labas ziņas: no tiem vairāk nekā 80 procenti tiek izmantoti atkārtoti. Šeit ir 20 idejas par to, ko tu vari darīt ar vecu riepu:

1. Pārveido stilīgā pufā

Tu vari atrast desmitiem video internētā, kuros tev iemācīs pārvērst riepu par skaistu pufu. Neuztraucies par to, ka attēlā redzamais piemērs ir vienkāršs. Ir daudz veidu kā to padarīt smalkāku.

2. Pārvērt par skaistu spoguļa rāmi.

Ja vēlies, lai spogulis būtu pievilcīgs daudzējādā ziņā, izgatavo rāmi no riepas. Tu vari eksperimentēt ar dažādām krāsām un modeļiem, kas labāk derēs tavam interjeram.

3. Izgatavo puķu podu.

Tā kā riepas kalpo ilgi un nelaiž cauri ūdeni, no tām sanāk lieliski podi.

4. Mājās pagatavots galds.

Cilvēkiem, kas aizraujas ar lietu otrreizēju izmantošanu, patīk riepas atkārtoti izmantot kā mēbeles. Materiāls ir ļoti izturīgs, un to var pārvērst mēbelēs, kas izskatās profesionāli pagatavotas.

5. Klasiskas šūpoles.

Izmanto riepas, lai pagatavotu šūpoles. Tās būs daudz ērtākas par parastajām.

6. Pagatavo krāsainus “šūpuļtīklus”.

Ja meklē šūpuļtīklu, kurš kalpos tev daudzus gadus, riepas ir lielisks materiāls. Tās nesabojāsies, kad izmirks, un tās var nokrāsot visdažādākajās krāsās.

7. Izveido dārza kāpnes.

Ja tu kādreiz esi kritis uz betona kāpnēm, tad zini, cik tas ir sāpīgi! Izmanto vecās riepas, lai pagatavotu stipras un drošas kāpnes savam dārzam.

8. Izveido stilīgu krēslu.

Tu bez grūtībām vari pārvērst vecas riepas par stilīgām mēbelēm.

9. Izveido bērnu smilšu kasti.

Tā vietā, lai pirktu smilšu kasti, izgatavo to pats. Taviem bērniem tā patiks.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Pievienot komentāru