21. februārī Talsos notiks tikšanās ar dzemdību grāmatu autori; gaidīti vecāki un vecvecāki, topošie un esošie

21. februārī pulksten 12.00.-14.00. Talsu Biznesa inkubatorā notiks tikšanās ar Latvijā pazīstamās grāmatas “Gaidības un radības ar prieku” un vasarā iznākušās “Dziedinošas dzemdības” autori,

dūlu Lindu Rozenbahu, kurā sirsnīgā un drošā atmosfērā gan Linda dalīsies ar zināšanām un sajūtu par spēcinošām dzemdībām un kā līdz tādām nonākt; kā dziedināties pēc emocionāli sāpinošas radību pieredzes; autore pastāstīs, kā tapusi grāmata; pēc izvēles varēs kopīgi izmēģināt kādu no metodēm, kas palīdz gatavoties dzemdībām. Būs iespēja uzdot jautājumus.

“Skatos vecmātei acīs, un ir sajūta, ka starp mums divām šobrīd turas visa pasaule,” šis ir viens no spilgtiem mirkļiem kādā dzemdību stāstā, kas aprakstīti grāmatā “Dziedinošas dzemdības”.

”Zināms, ka dzemdības tiek saistītas ar sāpēm, tomēr atbalstošā vidē, pienācīgi gatavojoties, ar realitātei atbilstošām gaidām, līdzās sāpēm var piedzīvot arī tādas radības, kas dod stiprinājumu, iedrošinājumu un enerģiju turpmākajai dzīvei,” no daudzajiem dzemdību stāstiem, pētījumiem un personiskās pieredzes pārliecinājusies Linda Rozenbaha.

Tiesa, nākas saskarties arī ar pieredzi, kas iztukšo un ievaino. Jaunajā grāmatā ir gana daudz par to, kā šādu grūtu pieredzi izsāpēt, gūt no tās atziņas un kā nākamajā reizē, ja tāda ir, dzemdēt citādi.

Grāmatas teorētiskā daļa tapusi, intervējot Latvijā zināmas vecmātes un papildinot ar vienkāršos vārdos izskaidrotiem pētījumiem.

Tikšanās vakarā ar Lindu Rozenbahu varēs klausīties nelielu dzemdību stāstu fragmentu no grāmatas. Būs sarunas par un ap dzemdībām, par to, kā tām gatavoties, kā piedzīvot un kā iespējama dziedinoša pieredze.

Mīļi gaidīti gan topošie un jaunie vecāki, gan vecvecāki un citi interesenti.

Būs iespēja iegūt savā īpašumā arī grāmatu ar autores autogrāfu.

Talsu Biznesa inkubatora adrese: Kalna iela 4, Talsi.

Dalības maksa: vēlams ziedojums 5 eiro.

Pasākumu organizē: dūla Jana Biezā, tel. 26373122.

Iespēja sazināties ar grāmatas autori Lindu Rozenbahu žurnālistiem: [email protected] vai 29428893.

Pievienot komentāru