3.martā notiks dalībnieku uzņemšana teātra studijā Beletāža

Apvienojoties vairākiem, kopīgu mērķu vadītiem teātra nozares profesionāļiem, Rīgā tiek radīta jauna teātra studija, kuras mērķis ir veicināt bērnu un jauniešu zināšanas un prasmes ar teātra skatuvi saistītās disciplīnās.

Uzņemšana notiks šī gada 3.martā pl.11:00 Rīgas 3.speciālās pamatskolas telpās, Telts ielā 2a. Nodarbības tiks organizētas Matīsa ielā 89a un notiks 3 vecuma grupās, kopumā aptverot 7 – 18 gadu jaunus bērnus un jauniešus. Studijas nodarbības tiks organizētas vairākās teātra skatuvei nozīmīgās disciplīnās – aktiermeistarības pamati, skatuves kustība, vokālā māksla un skatuves deja.

Studijas mērķis būs veidot tās dalībnieku izglītotību kultūras nozarē iepazīstot tos ar Latvijas teātra, literatūras un kino vēsturi un aktualitātēm, pašiem ņemot aktīvu dalību studijas nodarbībās, kuras profesionālu pasniedzēju vadībā veidos nepieciešamo pieredzi, kura lieti noderēs gan personības attīstībai kā tādai, gan arī liks pamatus jaunu teātra nozares speciālistu izaugsmei nākotnē.

Katru no disciplīnām par pašu svarīgāko uzskatīs studijas profesionālie pasniedzēji, kuri paši aktīvi darbojas teātra un skatuves mākslas nozarē:

Madars Zvagulis – aktiermeistarības pasniedzējs bērniem vecumā no 7 līdz 11 gadiem. Madars ir pieredzes bagāts, diplomēts aktieris, kurš ir ne tikai piedalījies seriāla “Ugunsgrēks” filmēšanā, bet arī ņēmis dalību neskaitāmās teātra izrādēs Valmieras teātrī, Dearty deal teatro, Ģertrūdes ielas teātrī, Latvijas Jaunatnes teātrī, kā arī teātra klubā Austrumu robeža.

Jānis Mūrnieks – aktiermeistarības pasniedzējs grupā no 12 līdz 15 gadiem, kā arī vecuma grupā 16+ . Jāņa pieredzi precīzi atspoguļo ne tikai diplomētā aktiera pieredze kā izrāžu un kino filmu aktierim, bet arī pieredze izrāžu un pasākumu režijā Latvijas Nacionālajā teātrī, Latvijas Jaunatnes un citos teātros, un producentu grupās. Šobrīd Jānis aktīvi darbojas dižkoncerta “Latvijas gadsimts” režijā un organizēšanā.

Madara Celma – vokālā pedagoģe visām vecuma grupām. Pieredzes bagātā dziedātāja un vokālā pedagoģe jau ilgus gadus ne tikai koncertē kā skatuves māksliniece, bet arī aktīvi darbojas bērnu un jauniešu vokālās izglītības jomā, ņemot dalību vairākos projektos. Vairākkārtēja Eirovīzijas Latvijas atlases fināliste, vairāku pazīstamu un populāru dziesmu autore un izpildītāja.

Sanita Misika – skatuves dejas pasniedzēja visām vecuma grupām. Tautas deju ansambļa Dzintariņš mākslinieciskās vadītājas ilgadējā asistente un repetitore, kura aktīvi darbojas dejas nozarē jau ilgus gadus. Piedalījusies neskaitāmos lielākos un mazākos projektos, veicinot dejas popularitāti un atpazīstamību.

Raimonda Vazdika – skatuves kustības pasniedzēja vecuma grupā no 12 līdz 15 gadiem, kā arī vecuma grupā 16+. Dzejniece, dziedātāja, aktrise un skatuves kustības pedagoģe ar neaprakstāmu pieredzi. Piedalījusies vairākās teātra izrādēs Jaunajā Rīgas teātrī, Latvijas Nacionālajā teātrī, neatkarīgajā teātrī “Kabata”, Latvijas Jaunatnes teātrī, teātra klubā “Austrumu Robeža” un citos projektos. Atsevišķām izrādēm veidojusi arī horeogrāfiju, vairāku gadu garumā vadījusi skatuves kustības nodarbības.

Studijas darbības ikdienu paspilgtinās gan viespasniedzēju klātbūtne, gan kopīgas ekskursijas uz kultūras telpām un muzejiem, kā arī kopīgas izrāžu un kino filmu vērošanas gan klātienē, gan ierakstos, lai veidotu pilnvērtīgu izpratni par teātra un kino mākslu Latvijā un ārpus tās.

Pasniedzēju un dalībnieku kopīgais mērķis būs ne tikai iestudēt izrādes un etīdes, kuras izrādīt Rīgas un Pierīgas skolās, bet arī metodiski veidot studijas dalībniekiem nepieciešamo pieredzi, lai tie nākotnē spētu pilnvērtīgi konkurēt nozari pārstāvošajās augstākās izglītības iestādēs.

Nodarbību kopumu sākot ar nākamo mācību gadu papildinās arī skatuves runas māksla. Līdz tam studijas dalībnieki aktīvi strādās pie citu disciplīnu izpratnes gan ikdienas nodarbībās, gan kopīgajos pasākumos ārpus nodarbībām.

Papildus informācija par pasniedzējiem, studijas nodarbību grafiku un citiem ar studiju saistītiem jautājumiem – [email protected], zvanot 23006515, kā arī studijas facebook lapā – https://www.facebook.com/studijaBeletaza

Pievienot komentāru