4 jaunas venēriskās slimības, kuras ļoti satrauc ārstus un zinātniekus. Sargi sevi!

Ir vairākas venēriskās slimības, kuras ļoti satrauc ārstus un zinātniekus. Ne visas no tām ir jaunas, bet tās ir ievērojami mainījušās savā izpausmē pēdējā laikā.

Neisseria Meningitidis

Neisseria meningitidis (meningokoks) ir baktērija, kas var izraisīt invazīvu meningītu, potenciāli letālu smadzeņu un muguras smadzeņu infekciju.

Šī baktērija izraisīja slimības uzliesmojumu homoseksuālu un biseksuālu vīriešu vidū Eiropā, ASV un Kanādā. 2015. gadā zinātnieki atklāja baktērijas celmu, kas radies kombinācijā ar N. Gonorrhoeae.

Baktēriju pamanīja 70. gados. Šimpanzei bija konstatēta urīnizvadkanāla infekcija pēc tam, kad baktērijas, kas atrodas tās degunā un rīklē, tika ievadītas urogenitālajā sistēmā.

Mycoplasma Genitalium.

Mycoplasma Genitalium ir viena no mazākajām pasaulē zināmajām baktērijām.

Šai infekcijai nav nekādu simptomu, un to ir viegli sajaukt ar hlamīdijām un gonoreju, urīnizvadkanāla vai dzemdes kakla kairinājuma dēļ.

Šīs slimības sekas ir īpaši akūtas sievietēm, jo iekaisuma dēļ tas izraisa neauglību, augļa nāvi un priekšlaicīgas dzemdības.

Shigella flexneri.

Shigella flexneri (vai dizentērija) ir slimība, kas tiek pārnesta tiešā vai netiešā saskarē ar cilvēka izkārnījumiem. Slimība izraisa ļoti smagus kuņģa krampjus un caureju ar asinīm un gļotām.

Kopš 1970.gadiem slimības saslimšanas gadījumi bija reģistrēties starp homoseksuāliem un biseksuāliem vīriešiem.

Linfogranuloma Venéreo.

Baktērija izraisa venerisku limforganulomu. Pirmkārt, izveidojas dzimumorgānu abscess, un tad infekcija iekļūst organisma limfātiskajā sistēmā. Taisnās zarnas infekciju var sajaukt ar zarnu slimībām.

Pēdējo desmit gadu laikā Eiropā un Ziemeļamerikā ir notikuši daudzi slimību uzliesmojumi, jo īpaši gejiem un biseksuāļiem.

Esiet uzmanīgi un rūpējieties par savu veselību!

avots: lifter.world

Pievienot komentāru