4 pazīmes, kas liecina, ka tavas attiecības ir tā vērtas, lai par tām cīnītos. Nepadodies pusceļā!

Daudzās attiecībās iestājas tāds mirklis, kad aizdomājies: vai mēs spēsim būt kopā arī turpmāk?

Protams, neapmierinātība un kritumi – jebkuras attiecības normāla daļa, bet spēja saprast, vai cīnīties par to saglabāšanu, palīdzēs izdzīvot visgrūtākos brīžus. Nevainojamas attiecības nepastāv – bet, ja pamats ir stingrs, tad ir jēga pagaidīt, kad beigsies vētra.

Saskaņā ar vadošā ģimenes terapeita – Dr. Gerija Brauna teikto, radušās problēmas nenozīmē, ka ir pienācis laiks pārtraukt attiecības.

“Ir svarīgi saprast, ka pat labākajās attiecībās ir sarežģīti periodi,” saka Dr.Brauns. “Jautājumi par mīlestību, naudu, seksu, sociālām prioritātēm, komunikāciju ar draugiem un ģimeni, kā arī karjeras un darba problēmas, skar visus pārus bez izņēmuma.”

Neskatoties uz to, ir noteikti elementi, kas liecina par to, ka attiecībām ir labs potenciāls.

Lūk, 4 iemesli, lai nešķirtos, pat ja ir radušās grūtības:

Jūs viens otram uzticaties.

“Uzticība ir veselīgu attiecību atslēga,” saka attiecību eksperts Dr. Roberts Veiss. „Ja divi cilvēki savstarpēji uzticas, ja viņi var paļauties uz otru neatkarīgi no apstākļiem, tas ir stabils pamats. Uzticība jebkura veida attiecībās maksā ļoti daudz.”

Tāpēc, ja jūs savā starpā viens otram pa īstam uzticaties, tas ir labs iemesls, lai atrastu kopīgu valodu.

Jums ir vienādas vērtības.

Neatkarīgi no tā, cik ļoti mēs vēlamies atrast perfektu partneri, patiesībā visiem pāriem mēdz būt nesaskaņas. Tomēr, ja jūsu pamatvērtības sakrīt, tad visas pārējās atšķirības nav briesmīgas.

“Tā nemēdz būt, ka divi cilvēki pilnīgi visā savstarpēji piekrīt,” raksta Dr.Veiss. “Bet, ja ir vismaz viena kopēja nostāja reliģijas, politikas, finanšu, izglītības u.c. jomās, tas rada uzticamu pamatu attiecību būvēšanai.”

Jūs jūtat saikni pat grūtos brīžos.

“Veselīgu attiecība pazīme ir, kad pāris saglabā saikni, neskatoties uz iekšējiem vai ārējiem stresa radītājiem,” – raksta attiecību speciāliste Sjūzena Vintere. “Lai cik sarežģīts arī nebūtu uzdevums, abi cilveķi pieliek piepūli, lai rastu kopīgu risinājumu. Viņi redz partnerī tuvu cilvēku, pārinieku, atbalstu un balstu.”

Attiecībās tu vari būt tu pats.

“Labākajās attiecībās ir divi atsevišķi cilvēki, ar atsevišķām personībām, un katram ir tiesības domāt un rīkoties tā, kā uzskata par vajadzīgu,” – skaidro Dr.Veiss.

Ja partneris tevi pieņem ar visiem taviem trūkumiem, tad tas ir labi. Ja jūs turpināsiet attiecībās būt jūs paši, tad abi varēsiet brīvi attīstīties.

Un ko tu teiksi?

avots: elitedaily.com

COMMENTS

Pievienot komentāru