5 lietas, kas izdzīvoja pēc PSRS un ir arvien ar mums, bet kuras nesapratīs neviens ārzemnieks; Kaut kas tajā ir…

Kopš PSRS sabrukuma ir pagājis jau gana daudz laika. Bet tas netraucē dažiem cilvēkiem arvien kritizēt to, kas no šiem laikiem arvien ir saglabājies.

Jo īpaši kritiķi vēršas pret ieradumiem, kas mums ir pārnākuši no vecmāmiņām un vectētiņiem.

Lūk, paskatīsimies dažus no tiem.

Dzert tēju ar cepumiem

Tēja ar cepumiem ir pats vienkāršākais veids, kā sasildīties un iegūt enerģiju.

Daudzi uzskata, ka šī tradīcija nāk no padomju laikiem, bet patiesībā tā nemaz nav. Tēju ar cepumiem sāka lietot Krievijas impērijā jau 18. gs. Turklāt atcerēsimies Angliju, kur pastāv tradīcija dzert tēju vairākas reizes dienā, līdzās tam baudot cepumus vai kādu citu ceptu gardumu.

Jā, un vēl daudzas citas tautas, piemēram, turki, vienmēr ar prieku pie karsta dzēriena cienājas ar kādu saldumu. Un patiesībā, kas tur slikts?

Ēdienu baudīt kopā ar maizi

Tradīciju piekost maizi pie ikvienas maltītes arī mēdz uzskatīt par muļķīgu PSRS tradīciju. Bet vai tā ir? Patiesībā Austrumeiropas reģionā senāk bērnu jau no mazotnes mācīja godāt produktu, kas iegūts smagā darbā. Turklāt katrai tautai vai reģionam ir savas īpatnības, piemēram, ķīnieši visam ēd klāt rīsus, bet Gruzijā neiztiek bez zaļumiem.

Krievijā vienmēr pret maizi izturējās ar lielu cieņu. Senākos laikos ēdiena izvēle nebija tik liela, bet maize deva sāta sajūtu. Tāpēc šajā reģionā ierasts, ka sēja kviešus.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Pievienot komentāru