5 vienkārši veidi, kā 2019. gadā kļūt daudz bagātākiem

Pirmajā gada mēnesī lielākajai daļai no mums rodas vēlme kaut ko krasi mainīt savā dzīvē. Izdarīt to, ko vienmēr atlikām, kā arī protams – uzlabot savu finansiālo stāvokli.

Ja jūs vēl neesat izdomājuši ģeniālu plānu, kā gada laikā kļūt bagātiem, mēs jums piedāvājam piecus pavisam vienkāršus un viegli izpildāmus noteikumus, kas palīdzēs jums īsā laikā kļūt daudz bagātākiem un iegūt arī uzkrājumus.

Katru mēnesi atlieciet desmito daļu no saviem ienākumiem

Dariet to mēneša sākumā un aizliedziet sev ķerties klāt atliktajai naudai. Ja jūs nolemsiet atlikt mēneša beigās to, ko jums ir izdevies ieekonomēt, visticamākais, ka neatliksiet neko. Ja jūs katru mēnesi atliksiet desmito ienākumu daļu, tad gada beigās jums būs ļoti labs starta kapitāls kādam ceļojumam vai izbraukumam.

Neizmantojiet kredītkartes un debetkartes

Tās rada maldīgu iespaidu, ka jums ir daudz vairāk naudas, nekā ir patiesībā. Tas nozīmē, ka jūs varat iztērēt pat daudz vairāk nekā vajadzētu.

Nekrājiet aizņēmumus

Jo ilgāk tie velkas jums līdz, jo grūtāk tos pēcāk atmaksāt. Centieties pēc iespējas īsākā laikā tikt vaļā no parādiem un noteikti neņemiet jaunus. Iemācieties netērēt vairāk, kā jūs saņemat savā algā.

Pārdodiet nevajadzīgās lietas

Šādā veidā jūs ne tikai atbrīvosiet vietu savā mājā, bet arī kādu lieku naudiņu. Parasti par visādiem šķietamiem krāmiem var salasīt kopā diez gan daudz naudiņas.

Sāciet plānot savu budžetu

Pierakstiet savus ienākumus un izdevumus, lai objektīvi novērtētu, vai jūs visu darāt pareizi. Ierobežojiet naudu, kuru tērējat ēdienam, izklaidēm, apģērbiem – ja nav īpaša vajadzība, centieties šīs iztērētās naudas daudzumu nepalielināt.

Atcerieties, ka pats galvenais ir saprātīga izturēšanās pret naudu. Ir nepieciešams rast zelta vidusceļu starp ekonomēšanu uz vajadzīgām lietām un lieku izšķērdību.

avots: cluber.com.ua

Pievienot komentāru