6 iemesli, kāpēc laulības gredzeni ir svarīgāki, nekā jūs domājiet. Bet vai jūs to jūtiet?

Kā priesteris es vadu daudzas kāzas. Šī ir viena no mana darba mīļākajām daļām. Es dabūju vietu pirmajā rindā uz vienu no skaistākajiem brīžiem, ko jebkad izjūt pāri, stāsta Deivids VIllis.

Man patīk vērot, kā līgavainis cenšās savaldīt asaras, pirmo reizi redzot, kā līgava dodas pie altāra. Man patīk, ka pāris knapi dzird vārdus, ko es saku ceremonijas laikā, jo viņi pazūd viens otra skatienā un ir sajūsmā par šī momenta svētlaimi.

Es mīlu visu, kas saistās ar kāzām.

Viena no svarīgākajām ceremonijas daļām ir tad, kad man pasniedz laulības gredzenus. Es tos uzlieku uz savas Bībeles un saku, cik viņi ir skaisti un vēroju, kā pāris nervozi viens otram velk gredzenus un skatās uz tiem ar tādu sejas izteiksmi: “Es tagad to nekad nenoņemšu!”

Mani sarūgtina tas, ka tik daudzi pāri tos tomēr noņem. Reizēm tas notiek tīri praktisku iemeslu dēļ – ādas problēmu vai darba apstākļu dēļ, kad nav pieļaujamas rotaslietas. Taču vairumā gadījumu cilvēki vienkārši izvēlās tos nenēsāt un izdomā visādus attaisnojumus, kāpēc tas nebūtu nemaz tik svarīgi.

Līdzīgi kā episkajā seriālā “Gredzenu pavēlnieki” Frodo un hobiti uzzina par gredzenu nozīmīgumu, reizēm gredzenam var būt daudz lielāka nozīme jūsu dzīvē, nekā jūs domājiet!

1.Neatkarīgi no tā vai jūs gredzenu nēsājiet vai nē, tas ir PIRMAIS, ko cilvēki pamana, tiekoties ar jums, un viņi izdara secinājumus cik svarīgas jums ir laulības pēc tā ir jums gredzens vai nav.

Mana vecmāmiņa ilgus gadus bija atraitne, bet laulību sākumā vectēvs viņu bieži krāpa. Viņa nekad līdz galam nav sadziedējusi šīs brūces.

Pat šodien, kad viņa runā par kādu cilvēku, kuru pazīst vai kādu sabiedrībā zināmu slavenību, viens no viņas pirmajiem novērojumiem ir “nēsā viņš laulības gredzenu”, vai “viņš nenēsā laulības gredzenu”.

Un viņa izdara secinājumus  par vīrieša godīgumu, uzticību sievai, vai viņam gredzens ir vai nav. Lai arī tas nav drošs rādītājs, daudzi cilvēki izdara analoģiskus secinājumus.

2. Jūsu gredzens ir ikdienas atgādinājums tam, ka jebkurš jūsu pieņemtais lēmums tā vai citādi ietekmē jūsu laulāto partneri.

Gredzens ir kā taustāms simbols., kas jūsu laulāto saista ar jūsu sirdi, jūsu dienas grafiku un katru jūsu dzīves daļu.

Kopš tā brīža, kad jūs pateicāt “jā”, katrs jūsu dzīves aspekts tagad ir saistīts ar jūsu laulāto. Viss ko jūs dariet ar savu laiku, saviem vārdiem, savu naudu u.tt. , tā vai citādi viņu ietekmēs, tāpēc gredzens ir vienkāršs atgādinājums tam, ka lai kam jūs pieskartos, tas aizskar jūsu laulību.

3. Jūsu gredzens ir jūsu uzticības simbols jūsu partnerim.

Par savstarpējo cieņu laulībā var spriest ne tikai pēc tā, ko mēs runājam. Bieži vien tieši klusās darbības runā visskaļāk.

Cieņa laulībā izpaužas katru dienu, jo laulība ir pastāvīgas attiecības. Gredzens ir viens no vienkāršākajiem veidiem kā izrādīt savu ĪPAŠO cieņu, kad jūsu laulātais ir palūdzis jūs to uzvilkt vai teicis, ka tas viņam ir ļoti svarīgi.

Ja jūsu laulātais draugs ir palūdzis jums to uzvilkt, bet jūs reiz no reizes atsakiet viņa lūgumam, tad jūs pastāvīgi izrādiet savu necieņu un ignorējiet viņa jūtas.

4. Jūsu gredzens – pirmā aizsardzības līnija neuzticībai.

Gredzens nav droša aizsardzība pret neuzticību, taču pirmā aizsardzības līnija viennozīmīgi. Gredzena valkāšana smalki nodod ziņu: “Esmu precējies. Esmu uzticīgs. Mana laulība man ir svarīga.”

Ja jūs cenšaties būt precējies pagrīdē, neatklājot patiesu ģimenes stāvokli, tad jūs to necieniet. Daudzi cilvēki( necienot laulību) uzvedas tieši tā.

Taču, kad jūs nēsājiet gredzenu, jūs variet izvairīties no daudziem nevajadzīgiem kārdinājumiem.

5. Jūsu gredzens ir simbols jūsu bērniem tam, ka jūsu laulībām ir nozīme.

Ja jums ir bērni, viena no svarīgākajām mācībām, ko jūs variet viņiem iemācīt – kādai ir jābūt laulībai.

Parādiet saviem bērniem sievas un vīra attiecību skaistumu, uzticību gan tad, kad esiet vieni, gan sabiedrībā. Protams ir vajadzīgs daudz vairāk, kā tikai gredzens, taču tieši gredzens būs pirmā pazīme jūsu jūtām.

6. Nav nekādu svarīgu iemeslu gredzenu NE nēsāt!

Kā jau es teicu sākumā, šim likumam ir daži praktiski izņēmumi, taču kopumā, ja tas ir priekšrocību jautājums, tad kāpēc gan neuzvilkt gredzenu?

Bet ko par to domājiet jūs? Jūs nēsājiet laulības gredzenu?

avots: patheos.com

Pievienot komentāru