6 stiepšanās vingrinājumi, lai neatgriezeniski atbrīvotos no sāpēm mugurā un gurnos

3. Vingrojumi pret muguras sāpēm: Varžu poza.

Nostājieties četrrāpus, ceļus novietojot pēc iespējas platāk. Lēnām salieciet ceļus un nolaidiet galvu un ķermeņa augšdaļu uz grīdas. Sekojiet līdzi mugurai un pārāk nelieciet muguru.

 

4. Plašs sānu izklupiens.

Stāviet taisni un izpleties kājas pēc iespējas platāk. Nedaudz noliecieties uz priekšu, salieciet labo kāju pie ceļa un apsēdieties. Tajā pašā laikā pagrieziet kreisās pēdas pēdu tā, lai tā būtu uz papēža, un pirksti ir vērsti uz augšu. Pēc tam iztaisnojiet un atkārtojiet to pašu, saliecot kreiso kāju.

 

5. Stiepšanās “Taurenītis”.

Sēdiet uz grīdas, salieciet un izklājiet ceļus uz sāniem. Jūsu pēdām vajadzētu pieskarties viena otrai. Turiet muguru taisni. Nolieciet plaukstas uz ceļiem un viegli piespiediet tās tā, it kā jūs vēlaties ceļus piespiest pie grīdas. Jūs varat arī izdarīt spiedienu uz ceļiem arī ar elkoņiem.

 

6. Apakšdelma izstiepšana.

Nolaižiet plecus uz atpakaļu. Izstiepiet kreiso roku sev priekšā, nolaidiet plaukstu uz leju (ar plaukstu pret jums). Novietojiet labo roku kreisajā pusē un lēnām velciet kreiso roku pret savu ķermeni, neliecot to pie elkoņa. Atkārtojiet arī ar labo roku. Šī stiepšanās nostiprinās jūsu apakšdelmus un būs vieglāk pacelt svarus.

Lasi arī: Eiropā daudzviet aizliedz Wi-Fi skolās un bērnudārzos. Un, lūk, kāds tam ir iemesls

Stiepšanās drošība

Ja jūs nekad iepriekš neesat veicis stiepšanos, tad vismaz 10–15 sekundes kavējieties katrā pozīcijā. Laika gaitā jūsu muskuļi izstiepsies, un jūs varēsit vingrinājumus veikt ilgāk. Pastāvīgi ieklausieties ķermeņa sajūtās. Ja jūtat asas sāpes vai diskomfortu, apstājieties un lēnām atgriezieties sākuma stāvoklī.

Stiepšanās laikā nekad neveiciet asas kustības!

 

Arī interesanti – Kā atbrīvoties no muguras sāpēm un nepieļaut sēžas nerva iekaisumu! SPIED ŠEIT, lai lasītu! 

COMMENTS

Pievienot komentāru