7 iemesli, kādēļ nevajadzētu mest laukā sīpolu mizas

Kad mēs gatavojam ēst, esam raduši izmest ārā visu to, kas tiek uzskatīti par pārtikas atkritumiem. Neskaitot visus pārējos atkritumus, miskastē lido arī sīpolu mizas, kuras patiesībā ir ārkārtīgi veselīgas – pat daudz veselīgākas par pašu sīpolu!

Sāciet vākt sīpolu mizas!

Sīpolu mizas

Šķiet dīvaini, ka neviens līdz šim nav runājis par sīpolu mizu labvēlīgajām īpašībām. Visi tikai zina to, ka ar sīpolu mizām lieliski var krāsot Lieldienu olas.

Mēs jums pastāstīsim, ko tieši labu iespējams iegūt no sīpolu mizām.

Sīpolu mizas ārstē bronhītu

Spēcīga bronhīta gadījumā lieliski palīdz sīpolu mizu novārījums. No tā tiek taisītas kompreses. Lai to pagatavotu, nepieciešams apliet glāzi sīpolu mizu ar verdošu ūdenoi, atstāt tās 15 minūtes ievilkties, bet pēc tam ieliet marlē un nospiest nost lieko šķidrumu.

Ir vēl viena recepte, kas lieliski palīdzēs atbrīvoties no spēcīga klepus. 15 sīpolu mizas nepieciešams apliet ar vienu litru auksta ūdens, tad likt uz mazas uguns vārīties. Turiet maisījumu uz mazas uguns, kamēr šķidrums būs izvārījies uz pusi mazāk. Tad pagaidiet, kamēr maisījums būs pilnībā atdzisis, nokāsiet to, tad lietojiet pa divām ēdamkarotēm 4 – 5 reizes dienā.

Sīpolu mizas cīnās ar ādas slimībām un problēmām

Lai tiktu vaļā no aknes un dermatīta, mazām rētām un sēnīšu slimībām, nepieciešams izmantot sasmalcinātas sīpolu mizas. Sajauciet tās kopā ar vazelīnu vai neitrālu, taukainu krēmu (attiecībā 2:3). Šo maisījumu lietojiet divas reizes dienā, uzklājot pa tiešo uz ādas problēmzonām. Smēri nepieciešams uzglabāt vēsā un tumšā vietā.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu

Pievienot komentāru