7 interesanti veidi, kā izmantot alkoholu. Jūs diez vai būsiet tos jelkad mēģinājuši

Tas patiešām var atvieglot jūsu dzīvi!

Etilspirts – tas ir ķīmisks produkts, kam piemīt antiseptiska un dezinficējoša iedarbība. Visbiežāk to izmanto brūču un nobrāzumu dezinficēšanā.

Bet par to zina visi. Kā būtu ar cita veida pielietošanas veidiem, par kuriem jūs, iespējams, nemaz neesat dzirdējuši?

Lūk, ka var izmantot parastu spirtu sadzīves un profilakses nolūkos:

1. Atbrīvojieties no utīm.

Piepildiet izsmidzinātāja pudeli ar spirtu, un pievienojiet tam pāris pilienus lavandas ēteriskās eļļas.

Kārtīgi samaisiet, izsmidziniet to uz galvas ādas, un atstājiet uz stundu. Pēc tam izķemmējiet matus ar smalku ķemmi.

Procedūru atkārtojiet vairāku dienu garumā, un utis jūs vairs netraucēs.

2. Noņemiet nagu laku.

Atšķirībā no nagu lakas noņemšanas līdzekļiem, kas satur acetonu, ļoti kaitīgu ķīmiju nagiem, spirts neizraisa nekādus blakusefektus.

Ar spirta palīdzību uz vates tampona jūs varat nagu laku noņemt tādā pašā veidā, kaut arī, iespējams, ka tas prasīs nedaudz vairāk laika. Toties jūs noteikti nenodarīsiet kaitējumu saviem nagiem!

3. Pagatavojiet roku dezinficējošu līdzekli.

Samaisiet divas ēdamkarotes alkohola, 1/4 glāzi alvejas želejas (var nopirkt aptiekā), vienu ēdamkaroti glicerīna (arī var nopirkt aptiekā) un 10 pilienus citrona vai lavandas ēterisko eļļu.

Ar šī maisījuma palīdzību jūs varat dezinficēt savas rokas.

4. Atbrīvojieties no kukaiņiem un ērcēm jūsu matracī un gultā.

Apsmidziniet ar spirtu tās vietas matracī un gultā, kur atklājāt šos kukaiņus. Šo procedūru atkārtojiet tik ilgi, līdz būsiet tikuši vaļā no kukaiņiem un putekļu ērcītēm.

5. Iztīriet ausis.

Samitriniet vates kociņu spirta, baltā etiķa maisījumā, kur abas sastāvdaļas lietotas vienādās proporcijās. Ļoti uzmanīgi iztīriet ausi no iekšpuses un centieties nepieļaut šķīduma nokļūšanu dziļāk ausī.

6. Pagatavojiet lielisku dezodorantu.

Būt tālu prom no mājām nav problēma, ja jums pie rokas nav dezodorants. Apsmērējiet katru padusi ar nelielu daudzumu alkohola – tas nogalinās baktērijas, kas izraisa nepatīkamo smaku.

7. Izārstējiet herpes vīrusu uz lūpām.

Uzsmērējiet alkoholu uz skarto vietu, un jūs atbrīvosieties no niezes un iekaisuma ļoti ātri un efektīvi. Procedūru atkārtojiet vairākas reizes dienā.

Uztaisiet “aukstuma maisiņu”.

Alkoholam raksturīga īpašība ir tā, ka tas nesasalst. Tāpēc jūs varat ievietot to ledusskapī, lai izmantotu jebkurā vajadzīgā gadījumā.

Samaisiet vienu daļu spirta ar divām daļām ūdens. Ielejiet visu hermētiskā maisiņā, pēc tam maisiņu ievietojiet ledusskapī.

Pēc stundas jums būs “aukstuma maisiņš”, kuru var pielikt pie jebkuras ķermeņa daļas, piemēram, ja ir gadījies sasisties.

Vai jūs zinājāt par tādām alkohola izmantošanas iespējām? Varbūt jums ir zināmas vēl kādas citas?

avots: enteratedealgo.net

Pievienot komentāru