7 veidi, kā pasargāt savu mitekli, ja aizbraucat uz pāris dienām

Galvenie drošības noteikumi, kas jāzina katram.

Cik gan patīkami ir atgriezties mājās pēc atpūtas vai komandējuma! Bet ne jau gadījumā, ja atgriežaties aplaupītā dzīvoklī! Tas uz ilgu laiku izsit no līdzsvara  un rada īstu psihisku traumu, ir pārliecināti Your Coffee Break.

Lai jūs varētu saglabāt savas mājas un to saturu pilnībā drošu un neskartu, mēs esam apkopojuši labākos padomus no drošības ekspertiem. Lūk, tie ir:

Slēpiet savu prombūtni.

Padarīt jūsu prombūtni acīmredzamu  – tas ir vienkāršs veids, kā pateikt laupītājiem: “nāciet iekšā un ņemiet, ko vēlaties”. Pārliecinieties, ka mājas izskatās apdzīvotas. Jūs to varat izdarīt, apturot pasta/avīžu piegādi uz mājām. Kad pastkastīte ir pilna, tā burtiski “kliedz”, ka jūsu nav mājās. С

Izmantojiet taimerus gaismas ieslēgšanai/izslēgšanai. Neļaujieties kārdinājumam dalīties ar fotogrāfijām, kuras parāda, ka jūs neesat mājās, izņēmuma gadījumā varat padalīties ar uzticamiem draugiem un ģimeni.

Izmantojiet gaismu.

Ir zināms, ka laupītāji un huligāni vislabāk strādā tumšās vietās, tāpēc sekojiet līdzi tam, lai izdegušās lampiņas kāpņutelpā un pagalmā tiktu savlaicīgi nomainītas.

Kā dzīvoklī, tā arī kāpņutelpā iespējams uzstādīt kustību sensorus. No vienas puses, tie taupa elektrību, no otras – tie negaidīti pārsteigs potenciālo laupītāju.

Izslēdziet no elektrības rozetes visas elektroniskās ierīces.

Pārliecinieties, ka jūs esat atslēguši visas elektroniskās ierīces uz laiku, kamēr būsiet ceļojumā. Bez elektrības ekonomijas, elektronisko ierīču atslēgšana mazina bojājumu risku spriegojuma traucējuma gadījumos, un tā novērš ugunsgrēkus.

Atslēdziet ūdeni.

Daudziem cilvēkiem viņu prombūtnes laikā ir notikuši plūdi cauruļu plīšanas vai jebkāda cita iemesla dēļ, kas ir novedis pie milzīgām izmaksām remontam, un reizēm arī tehnikas, dokumentu un citu lietu zuduma.

Lai izvairītos no šīs problēmas, pārliecinieties, ka ūdens padeve pa ierīcēm, kas izmanto ūdeni, ir atslēgta; caurules var saplīst, ierīces var iziet no ierindas un applūdināt jūsu māju.

Palūdziet uzticamam kaimiņam/draugam pārbaudīt jūsu dzīvokli.

Palūdziet uzticamam kaimiņam vai draugam laiku pa laikam apskatīt jūsu māju. Viņš var novērst applūšanu, atklāt ielaušanās mēģinājumus un citas iespējamās problēmas, kas var rasties. Tas, ka jūsu mājās ienāk un iziet cilvēks, jau liks potenciālajiem zagļiem turēties pa gabalu.

Uzstādiet mājas drošības sistēmu.

Mājas drošības sistēma palīdz jums izsekot darbības jūsu mājā, kaut arī jūs varat paši patstāvīgi kontrolēt to ar mobilā telefona palīdzību, vēl labāks variants ir uzstādīt sistēmu, kas tiek kontrolēta profesionāli.

Izvēloties signalizāciju, pārliecinieties, ka tajā ir apkārtējās vides sensori, tā jūs būsiet pasargāti ne tikai no ielaušanās, bet arī no ūdens plūdiem, ugunsgrēka un citiem nelaimes gadījumiem, kas notiek cilvēku prombūtnes laikā.

Privāto datu zādzība kļūst par ierastu lietu, tā kā sekojiet līdzi tam, ko jūs izmetat atkritumu tvertnēs.

Neslēpiet atslēgas ārpusē.

Potenciālie zagļi var viegli atrast šīs vietas, atrast atslēgu, un saņemt piekļuvi jūsu mājām. Atslēgas atstājiet uzticamiem cilvēkiem, vai arī, kas ir labākais variants, uzstādiet gudrās slēdzenes.

Jūsu mājas drošības nodrošināšana ir ļoti svarīga, jo jebkuras nepiesardzīgas darbības vai bezdarbība var nodrošināt negatīvu pieredzi, un likt jums zaudēt vērtīgas mantas un naudu.

Vai jūsu dzīvoklī kādreiz ir mēģinājuši ielauzties zagļi?

avots: yourcoffeebreak.co.uk

Pievienot komentāru