7 visizplatītākie vēžu veidi vīriešu vidū Ārkārtīgi noderīga informācija!

5) Ādas vēzis.

Ādas vēzis ir visizplatītākais vēža veids vīriešu vidū ASV. Iegūt ādas vēži riskē tie, kuri ir spiesti ilgtoši atrasties tiešos saules staros.

Šo slimību diagnosticē vienam no pieciem amerikāņiem līdz 70 gadu vecumam. Vecāka gada gājuma cilvēkiem ādas vēža iespējamība palielinās.  

Ādas vēzis ir vispārējais nosaukums izplatītai ļaundabīgai saslimšanai (neoplāzijai)./ To var iedalīt 2 lielās grupās: nemelanomas ādas vēzis un melanoma. Visizplatītākie ir nemelanomas ādas vēža veidi.

Tos katru gadu diagnosticē 4,5 miljoniem cilvēku. Melanoma ir ļoti bīstama saslimšana, kas, kā likums, noved pie letāla iznākuma. Visbiežāk tā sastopama vīriešiem līdz 49 gadu vecumam.

6) Plaušu vēzis.

Plaušu vēzis ir visnāvējošākais vēža veids. Tieši no tā visbiežāk mirst slimnieki ASV. Katru gadu tiek reģistrēti aptuveni 113 00 plaušu vēža gadījumi ASV vīriešu vidū.

Tā parādīšanās 80 % gadījumu ir saistīta ar smēķēšanu. Smēķētājiem (aktīvajiem un pasīvajiem) ir 15 – 30 reizes lielāka iespēja saslimt ar plaušu vēzi. Kā arī tiem, kuri ir pakļauti radona, azbesta, izplūdes gāzu ietekmei.

Tā galvenie simptomi: sāpes krūtīs, hronisks klepus, sēkšana, pastāvīga noguruma sajūta. Lielākā daļa šo simptomu parādās tikai pēdējās vēža stadijās.

Ar plaušu vēzi vīrieši cieš par 7 – 10 reizēm biežāk nekā sievietes, turklāt saslimšana palielinās proporcionāli vecumam. Vīriešiem no 60 līdz 69 gadiem saslimšanas līmenis ir par 60 reizēm augstāk nekā 30 – 39 gadus veciem vīriešiem.

7) Urīnpūšļa vēzis

Vīriešiem urīnpūšļa vēzis parādās biežāk nekā sievietēm. Eiropā saslimstība ar urīnpūšļa vēzi vīriešu vidu ir 18,8, bet sievietēm – 3,4 uz 100 000 iedzīvotāju.

Pārsvarā slimība sastopama vecuma posmā no 40 līdz 60 gadiem.

Izraisīt urīnpūšļa vēža attīstību var:

  • Saskarsme ar kancerogēnām ķīmiskām vielām;
  • Hronisks cistīts, akmeņi urīnpūslī;
  • smēķēšana;
  • nesavlaicīga un neregulāra urīnpūšļa iztukšošana;
  • ģenētisks mantojums (urīnpūšļa vēzis tuvākajiem radiniekiem).

Kompleksā urīnpūšļa vēža ārstēšana iekļauj starošanu un ķīmijterapiju, kā arī ķirurģisku iejaukšanos.

Lūk, kas vajadzīgs, lai atklātu vēzi jau agrīnā stadijā!

Šeit ir  6 produkti, kas var apturēt vēža šūnu vairošanos.

Noteikti padalieties ar šo svarīgo informāciju ar draugiem!

avots: lifter.world

COMMENTS

Pievienot komentāru