8 produkti, kurus jūs nedrīkstat lietot, ja jums sāp locītavas

Sāpes locītavās var būt vieglas un smagas, asas vai hroniskas. Tas var radīt diskomfortu, sāpes vai iekaisumu jebkurā locītavu daļā.

Vēl izplatītāki sāpju iemesli locītavās ir podagra, artrīts, traumas, salauzti vai izmežģīti kauli, fibromiaļģija un vilkēde. Ja jums ir sāpes locītavās, tad produkti, kurus lietojat pārtikā, var pasliktināt jūsu problēmu.

Lūk, astoņi produkti, no kuriem ir jāizvairās, lai locītavas nesāpētu:

  1. Cukurs

Cik gan garšīgi ir virtuļi, šokolādes batoniņi un citi deserti, bet ir jāatsakās no to lietošanas, ja jums ir sāpes locītavās. Cukurs izraisa iekaisumu, provocē citokīna rašanos (hormoniem līdzīgas specifiskas olbaltumvielas). Cukurs atrodams konfektēs, gāzētos dzērienos, kā arī citos produktos. Pārlieku liels cukura daudzums organismā ietekmē arī locītavas, un var izraisīt svara palielināšanos.

  1. Nātrija glutamāts

Tā ir piedeva, kas uzlabo garšu un kas bieži sastopama sojas mērcē un aziātu produktos. Kā arī ātrās pagatavošanas ēdienos, pagatavotās zupās un zupu maisījumos, salātu piedevās un gaļas delikatesēs. Var provocēt iekaisumu organismā un pastiprināt sāpes locītavās.

  1. Аlkohols

Alkohols ne tikai stipri ietekmē mūsu aknas. Pārliekai alkohola lietošanai ir negatīvas sekas arī uz sāpēm locītavās. Alus sastāvā ir purīni. Tie pārvēršanas par urīnskābi organismā, kas sāpēm locītavās ir ārkārtīgi kaitīgi. Alus sastāvā ir arī glutēns, kas var būt kaitīgs trauslajām locītavām.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Pievienot komentāru