90% cilvēku asinsspiedienu mēra nepareizi! Mēs jums izstāstīsim kādu kļūdu jūs pieļaujat

Izmērīt arteriālo asinsspiedienu šodien daudzi no mums var mājās, bez citu palīdzības, tikai vajag iegādāties tonometru. Aparāts skaitās diezgan precīzs, bet dažas pat vienkāršas darbības no jūsu puses var novest pie nepareiziem mērījumiem.

Sistemātisks asinsspiediena rādītāju mērījumus un regulāri novērojumi ļauj sniegt kvalitatīvu novērtējumu savam veselības stāvoklim un izvēlēties pareizu ārstēšanas taktiku. Īpaši svarīgi to darīt hipertoniķiem. Tas palīdzēs noturēt slimība zem kontroles un savlaicīgi vērsties pēc palīdzības hipertoniskās krīzes gadījumā.

Bet vai jūs esat pārliecināti, ka zināt, kā pareizi mērīt asinsspiedienu? Pirmajā acu uzmetienā šajā procedūrā nav nekādu grūtību. Tomēr atceraties, ka pirms mērījuma sākšanas nepieciešama īpaša sagatavotība, citādi var iegūt sagrozītus rezultātus. Rezultātā, ārstējoties jūs ņemsiet vērā nepatiesus tonometra rādītājus.

Kā pareizi mērīt asinsspiedienu?

  1. 5 minūtes miera pirms spiediena mērīšana — obligāts nosacījums.
  2. Pusstundu pirms procedūras atturēties no smēķēšanas, kafijas vai tējas tases, kokakolas. (vispār no dzērieniem, kas satur kofeīnu)
  3. Sēžat atspiežoties pret krēsla atzveltni (tas ir svarīgi).
  4. Roka atslābināta, nekustīgi atrodas uz galda.
  5. Saglabājiet klusumu spiediena mērīšanas laikā.
  6. Aparāta aprocei jābūt aptītai ap augšdelmu, ar centru tieši pret artēriju (tieši pret elkoņa ieloka centru), bet apakšējai aprocas malai jābūt aptuveni 2-3 cm virs elkoņa ieloka.
  7. Raugieties, lai aparāta aproce atrodas sirds līmenī.
  8. Kāju pēdas ērti iekārtojat uz grīdas. Kājas procedūras laikā nekrustojat.
  9. Urīnpūsli pirms spiediena mērīšanas vajag iztukšot.
  10. Apģērbs nedrīkst saspiest plecu. Rezultāti būs nepareizi, ja mērīt asinsspiedienu, uzliekot aparāta aproci uz apģērba.
  11. Nevajag pārmērīt spiedienu 2 — 3 reizes pēc kārtas. Atkārtotu mērījumu var izdarīt tikai pēc 7-10 minūtēm. Ja tomēr esat nolēmuši pārmērīt spiedienu, izdariet to otrai rokai. Ja starpība būs par 10-15 vienībām, lai tas jūs nebiedē. Tas ir normāli.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Pievienot komentāru