Ādas vēzi var iegūt vienas sezonas laikā? Jā, tas ir iespējams!

Vasarai un iedegumam pamazām atkāpjoties, daudzi uz ādas pamanīs gan jaunas dzimumzīmes, gan to, ka saules ietekmē tā kļuvusi vecāka. Vērts aiziet pie dermatologa un uzzināt profesionāļa viedokli par savas ādas veselību un saņemt ieteikumus, kā par to labāk parūpēties!

Šogad laika apstākļi ir īsti vasarīgi jau kopš maija, saulainu, sausu un karstu dienu šovasar vairāk nekā parasti, līdz ar to arī āda ilgāk pakļauta daudz intensīvākai saules staru iedarbībai. “Veselības centra 4” Dermatoloģijas klīnikas metodiskā vadītāja, dermatoloģe Linda Kapteine-Veita novērojusi, ka viņas pacientu vidū ir vairāk tādu, kas cietuši no saules apdegumiem, kaut gan nav speciāli sauļojušies, – tas noticis sportojot, darbojoties dārzā, pavadot laiku kopā ar bērniem vai tamlīdzīgi. Ne viens vien aizmirsis par piesardzību – piemērotu apģērbu, saules aizsargkrēmu. Pat cilvēki, kuriem jau konstatēta kāda ādas vēža forma un izārstēta, nav pievērsuši uzmanību tam, cik daudz laika pavada saulē. Tāpēc daktere atgādina par nepieciešamību pēc šīs vasaras pārbaudīt ādas stāvokli pie speciālista.

Pievērs uzmanību!

Ja bez ievērības atstāj brūnganos pigmentācijas plankumus, kas uz ādas veidojas saules staru ietekmē, pakāpeniski tie sabiezē, apgrūtinot ādas kopšanu. Laikus vēršoties pie speciālista, ar īpašām procedūrām tos iespējams mazināt, ilgāk saglabājot ādas veselību un skaistumu.

Pie dermatologa jāvēršas arī tad, ja uz ādas ir kāds virspusējs sauss, zvīņojošs, ilgi nedzīstošs laukumiņš. Tā var būt aktīniskā keratoze – stāvoklis pirms vēža šūnu veidošanās. Ir virkne metožu, kā keratozes attīstību apturēt.

Arī ar sārto seju pēc vasaras ieteicams aiziet pie ārsta, lai laikus ieplānotu procedūras un parūpētos par kuperozās ādas aprūpi.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Pievienot komentāru