Aigars Grāvers pēc 30 gadiem satiek savu pirmdzimto: Kā tēvs ar dēlu mēs jau sen esam viens otru pazaudējuši…

Bija jāpaiet tieši 30 gadiem, lai grupas “Jumprava” mūziķis Aigars Grāvers (57) satiktu savu dēlu Ilvaru. Kā atklāj žurnāls “Kas Jauns”, Ilvars ir dzimis Aigara pirmajā laulībā ar jaunības dienu mīlestību Ilvu, kura bija tikko vidusskolu beigusi astoņpadsmitgadniece.

Laulībā pāris nodzīvoja nepilnu gadu, jo tikai dažas dienas pēc Ilvara piedzimšanas Ilva nomira. Starp citu, daudzi uzskata, ka “Jumpravas” viens no lielākajiem hītiem – dziesma “Vēlreiz” ir veltīta tieši Ilvai, kas gan neatbilstot patiesībai. Ilvaru, kategoriski nošķirot no tēva, likumīgā adopcijā uzaudzināja Ilvas vecāki.

Raksta portāls: 

Abi pēc daudziem gadiem ir satikušies, pateicoties Aigara sievai, režisorei Aijai Strazdiņai, kuras paziņa izrādījās Ilvara topošā sieva. Pēc satikšanās Aigars atzīst, ka ar dēlu, kuram vizuāli ir lielāka līdzība ar savu mammu, pagātnes stāstu ir izrunājuši. “Kā tēvs ar dēlu mēs jau sen esam viens otru pazaudējuši, tas mūsu stāstā vairs nekad nevar būt. Šo situāciju drīzāk uztveru tā, ka man ir vēl viens svarīgs cilvēks ienācis manā tuvo cilvēku lokā.”

Aigars ir ticies arī ar Ilvara vecmāmiņu, kurai jūtas pateicīgs, ka izaudzināts tik labs un kārtīgs cilvēks. “Man šobrīd nav nekāda naida pret viņu, domāju, ka arī viņai nav. Ir lietas, ko nevar aizmirst, bet galvenais, ka tagad pret šo cilvēku jūtu lielu pateicību.”

Aigara dēls Ilvars Rutkovskis (34), kurš ir Latvijas Futbola federācijas darbinieks, Latvijas futbola U21 izlases un jauniešu izlases menedžeris atklāj, ka to, kas ir viņa tēvs uzzinājis jau padsmit gados un satiekoties, kontakts izveidojies uzreiz. Savukārt, to, ka mamma nomirusi drīz pēc viņa piedzimšanas, jau bērnībā pateikusi vecmāmiņa. “Es piedzimu 25. maijā, bet 1. jūnijā viņa nomira. Viņa ir apglabāta laukos, Jaunjelgavas pusē. Man pastāstīja, ka mamma ir vārdu autore “Jumpravas” dziesmai “Mākonis”, ko izpilda Ingus Ulmanis.”

Šķir nākošo lapu, lasi turpinājumu un aplūko bildes

Pievienot komentāru