Aizliedzoši ticējumi: ko nedrīkst darīt, lai nepiesauktu nelaimi

Lielākā daļa ticējumi, kas radušies senatnē, ir aktuāli vēl šodien. Pateicoties tautas gudrībām, katrs var izvairīties no nepatikšanām.

Tautas gudrība ir ne tikai mutiska māksla, bet arī labs palīgs dzīvē. Vēl mūsdienu pasaulē tiek izmantots milzīgs daudzums ticējumu un māņticības, palīdzot cilvēkam izvairīties no nelaimēm un likstām.

Lūk, ticējumu izlase, kas palīdzēs jums izvairīties no likstām:

Spoguļa priekšā nedrīkst izteikt noliedzošas frāzes

Pēc tautas ticējuma, un arī ezotēriķu un fen-šui praktizētāju uzskatiem, spogulis ir sakrāls priekšmets, kas spēj mūsu pasaulē ielaist aizsaules būtnes, iemiesot mūsu domas realitātē un pavairot izteikto. Sakarā ar to, spoguļa priekšā nekādā gadījumā nedrīkst teikt to, ka jūs esat neveiksminiece, neglīta, slima vai nabadzīga. Spogulis uzsūc cilvēka enerģiju, simtkārtīgi to atgriežot atpakaļ reālajā pasaulē.

Spoguļa priekšā nedrīkst ēst

Ticējums vēsta, ka cilvēks, kas spoguļa priekšā košļā barību, riskē zaudēt atmiņu.

Dāmas, kas ēd spoguļa priekšā, riskē zaudēt visu savu sievišķīgo pievilcību.

Līdz ar barības uzņemšanu jūs varat izsaukt no aizspogulijas garus, kas var jums piesaistīt slimības un bēdas.

Naktī nedrīkst skatīties spogulī

Naktī aizsaules spēki ir īpaši aktīvi, tāpēc skatiens spogulī var izprovocēt tos uz negatīvām darībām pret jums.

Skatīšanās spogulī naktī ir bīstama arī tāpēc, ka var radīt ātru morālu izsīkumu.

Kāpēc nedrīkst aizbērt aku

Šis tautas ticējums nav sevišķi populārs un aktuāls, tomēr vasarnīču īpašniekiem un tiem, kuri dzīvo savās mājās, tā ir jāatceras. Akas visos laikos tikušas uzskatītas ne tikai par ūdens avotu, bet arī gudrības simbolu. Blakus akai tika noliktas personīgās mantas, lai atgrieztos tēva mājās no tāla ceļojuma, karavīri meta akā ieročus, lai nekad vairs neradītu sāpes un ciešanas, kā arī neatgrieztos karā. Sakarā ar to akas aizbēršana mūsu senčiem līdzinājās mokošas slimības piesaukšanai, kas var skart visus mājiniekus.

Nedrīkst svinēt dzimšanas dienas pirms laika

Dzimšanas dienu svinēt pirms noliktā laika vienmēr tika uzskatīts par sliktu zīmi. Agrāk ticēja, ka tādā veidā var sev piesaukt slimību. Tas ir saistīts ar to, ka cilvēkam ir paredzēts noteikts skaits gadu, un viņam nav tiesības izrīkoties ar Augstākā gribu.

Vēl viens ticējuma skaidrojums saistīts ar mirušajiem radiniekiem. Pārceļot datumus, tie var sadusmoties un liegt savam pēcnācējam iespēju aizsargāt Dzimtu.

Nedrīkst apsveikt dzimšanas dienā pirms laika

Saskaņā ar tautas ticējumu, dzimšanas dienā cilvēku sargā eņģelis, bet apsveikuma vaŗdi var piesaistīt nešķīstos spēkus, kas atņems gaviļniekam veselību.

Priekšlaicīgi apsveikumi var apgriezt visus labos vārdus, un gaviļnieks saņems visu to, ko jūs viņam vēlat, tikai tieši otrādi.

Bērēs nedrīkst ēst ar dakšiņām

Ticējums vēsta, ka mirušā dvēsele bēru laikā atrodas starp uzaicinātajiem viesiem. Asi priekšmeti, kas lielā daudzumā atrodas uz galda, var radīt tai sāpes un ciešanas.

Nedrīkst šūt apģērbu, kas pašam mugurā

Apģērba šūšana, kas pašam ir mugurā, pirms došanās ikdienas gaitās var radīt problēmas ceļā.

Ja jūs piešujat pogu, nenoģērbjot apģērbu, tad riskējat ar savu finansiālo labklājību.

Šūt apģērbu, kas pašam mugurā, nozīmē aizšūt ciet prātu. Mūsu senči uzskatīja, ka pēc tādām manipulācijām cilvēks kļūst aizmāršīgs un izklaidīgs.

Nedrīkst sist kaķus

Jau izsenis tie, kuri dara pāri kaķiem, riskē sev piesaistīt neveiksmes. Melnā josla dzīve var ilgt līdz pat septiņiem gadiem.

Ticējums vēsta, ka tas, kurš bez iemesla sit dzīvniekiem, riskē nonākt cietumā, zaudēt finansiālo stabilitāti un labu darbu.

Mūsu senči uzskatīja, ka kaķi ir sūtņi no Augšas, un, ja pret viņiem slikti izturas, tad pēc nāves pāridarītājus gaida ne tā labākā aizkapa dzīve.

Nedrīkst sist ar dvieli

Viens no ticējuma skaidrojumiem vēsta, ka sišana ar dvieli var “izvilkt” uz āru jūsu slepenākos nodomus.

Ja sitīsiet ar dvieli ģimenes locekļus, jūs riskējat tikt pie daudzām problēmām ar mājiniekiem.

Sist ar dvieli mājdzīvniekus nozīmē piesaistīt finansiālus zaudējumus.

Nedrīkst sist olu pret galdu

Ja jūs esat nolēmis sasist olu pret galdu, tad tas radīs veselu virkni ar negatīvām sekām: jūs aplaupīs vai arī jūs paši kļūsiet par apkārtējo neapmierinātības iemeslu.

Tāpat senāk tika uzskatīts, ka, sasitot olu pret galdu, cilvēks var sasist pats savu laimīgo likteni.

Nedrīkst likt uz galda tukšu pudeli

Tukša pudele, kas uzlikta uz galda, atņem ģimenei ienākumus un pārticību, un var izraisīt finansiālas grūtības.

Tukša pudele spēj ievilkt sevī pozitīvo enerģiju, provocējot ģimenē skandālus.

Tukšos traukos var iemājot ļaunie gari, kas traucēs ģimenes laimei.

Nedrīkst likt somu uz galda

Ieradums likt somu uz galda var izprovecēt skandālus ģimenē. Dāmām tāda rīcība sola nesaskaņas ar mīļoto cilvēku, bet vīriešiem, kuri portfeli  noliek uz galda, draud finansiāla nestabilitāte.

Nedrīkst klauvēt pa galdu

Senči ticēja,ka klauvēšana pa galdu ir nelaimes piesaukšana mājā. Klauvējiens pa galdu var draudēt ar sīkām nepatikšanām, kā arī ar nabadzību.

Nedrīkst uz galda atstāt nazi

Galda piederums, ko esat aizmirsuši uz galda ilgu laiku, spēj piesaistīt ģimenē strīdus un nesaskaņas.

Aizmirstais nazis nakts laikā savāc negatīvo enerģiju, kura beigās tiek nodota jums. Tas rada gan sarežģījumus dzīvē, gan arī slimības.

Tāpat mūsu senči uzskatīja, ka nazis, kas visu nakti aizmirsts palicis uz galda, neļaus ģimenei mierīgi atpūsties. Jūs varat pastāvīgi pamosties no murgiem, vai arī visu nakti nevarēsiet ne aci aizvērt no neapzinātām bailēm.

Nedrīkst galdu slaucīt ar roku

Tāda rīcība cilvēkam sola pilnīgu finanšu līdzekļu iztrūkumu.

Notīrīt drupačas ar roku nozīmē pastāvīgus tēriņus un bēdas.

Nedrīkst galdu tīrīt ar papīru

Papīra lapa rada troksni, kas ir līdzīgs strīda troksnim. Ja jūs galdu slaukāt ar papīru, šāda rīcība var radīt skandālus ģimenē.

Mūsu senči uzskatīja ēdienu par dāvanu no Augstākiem Spēkiem. Viņi ticēja, ka, noslaukot galdu nevis ar mitru lupatiņu, bet gan cietu papīru, var aizvainot Augstākos Spēkus.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

COMMENTS

Pievienot komentāru