Apbalvoti biznesa ideju konkursa “Ideju kauss 2018” uzvarētāji

6. decembrī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) rīkotā inovatīvo biznesa ideju konkurss “Ideju kauss 2018” svinīgajā apbalvošanas ceremonijā tika paziņoti šī gada konkursa uzvarētāji.

Pirmo vietu un 7000 eiro naudas balvu idejas realizēšanai ieguva Denisa Moskaļenko un Ilzes Kalpišas biznesa ideja “Diegu Meistars”. Idejas autori piedāvā ikvienam izveidot mākslas darbu no diega. Biznesa idejas pamatā ir “Dari pats” komplekts, kas sastāv no diega spolītes un rāmja ar sanumurētiem āķīšiem. Tas lietojams tikai ar autoru izstrādātu unikālu algoritmu, kas darbojas speciāli šim nolūkam izveidotā lietotnē. Tajā klients augšupielādē attēlu, no kura vēlas izveidot mākslas darbu, un lietotne piešķir diega vēršanas secību precīzai šai attēla atveidošanai rāmī.

Otrā vieta un naudas balva 5000 eiro apmērā piešķirta Irīnas Kukličas biznesa idejas “Bee Life Savers” īstenošanai. Idejas pamatā ir inovatīvu un efektīvu zāļu izstrāde bišu ērču apkarošanai un nozematozes profilaksei. Bee Life Savers ir zālēm piesūcinātas plāksnes, ko ievieto bišu stropos, nodrošinot efektīvu ilgtermiņa iedarbību.

Trešo vietu un 3000 eiro naudas balvu saņēma Artūra Pumpura, Jāņa Innusa un Ernesta Dreimaņa radītā unikālā spēle viedtālruņos “Professor Oliver”. Tā izstrādāta ar mērķi mazajiem spēlētājiem vecumā no 2 līdz 6 gadiem apgūt jaunas valodas un papildināt līdzšinējo vārdu krājumu. Apvienojot patīkamo un lietderīgo, spēlētājam kopā ar spēles galveno varoni suni Oliveru, dodoties ekspedīcijās telpās, vai pastaigās dabā, ir jāatrod norādītie priekšmeti ar tālruņa kameras palīdzību.

Š. g. 29. novembrī konkursa žūrija izvērtēja 12 finālistu prezentācijas, nosakot trīs labākās biznesa idejas. Galvenie vērtēšanas kritēriji finālistu atlasei bija idejas novitāte, biznesa straujas izaugsmes iespējas, eksportspēja, komandas kompetence idejas īstenošanai un prezentācijas kvalitāte.

Kopumā konkursam šogad tika iesniegtas 160 idejas, otrajai kārtai tika izvirzītas 79, bet finālā izvēlētas 12 labākās no tām. Lielākā daļa ideju tika pieteiktas IT, tehnoloģiju, tirdzniecības, pārtikas preču un dizaina jomās. Pieteikumu vidū bija arī loģistikas, skaistumkopšanas un tūrisma nozares biznesa idejas.

Konkurss “Ideju kauss” notiek jau desmito reizi, un tas tiek rīkots LIAA projekta “Inovāciju motivācijas programma” ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība. Konkurss tiek organizēts sadarbībā ar SIA “DUE” un akadēmiskajiem partneriem – Rīgas Ekonomikas augstskolu un Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāti un stratēģisko partneri – Rīgas domes Pilsētas un attīstības departamentu. Plašāka informācija par konkursu un tā gaitu pieejama mājaslapā www.idejukauss.lv.

Pievienot komentāru