Apbrīnojami aso garšvielu lietošanas efekti, par kuriem jums neviens nav stāstījis! Jāizlasa!

Asās garšvielas, bez šaubām, ir piesātinātas no garšas viedokļa. Daži cilvēki var teikt, ka garšvielas var radīt dažas problēmas ar gremošanu, kas droši vien tā notiek tiem, kuriem ir jūtīgs kuņģis.

Bet ir arī daudzas apbrīnojamas priekšrocības, ko jūs varat iegūt no aso ēdienu lietošanas.

Sirds slimību apkarošana

Aso garšvielu lietošana, ieskaitot piparus un kurkumu. Tas faktiski var samazināt asinsspiedienu, jo asās garšvielās ir kapsicīns. Šis savienojums var palīdzēt paplašināt asinsvadus, kas izraisa arteriālo spiedienu. Kurkums sevī ietver pret iekaisuma īpašības, kas var aizsargāt sirdi.

Kaloriju dedzināšana

Šķiet, ka sviedru daudzums, ko jūsu ķermenis ražo, patērējot aso ēdienu, patiesībā ir laba lieta. Tas ir saistīts ar to, ka jūsu temperatūra palielinās, kā arī tiek palielināts kaloriju daudzums, kas tiek sadedzinātas. Pastāv arī pētījumi, kas liecina, ka tie cilvēki, kuri lieto uzturā aso uzkodu, galu galā ēd mazāk pamatkursa laikā. Tas ir patiesi efektīvi, īpaši tiem cilvēkiem, kuri zaudē svaru.

Novērš vēzi

Zinātnieki un pētnieki konstatēja, ka kurkumam ir milzīga ietekme uz vēža šūnām. Pētījumi, kas veikti ar kurkumu, parādīja, ka tas faktiski var samazināt piena dziedzera vēža risku, kuņģa vēzi, kā arī dzemdes kakla vēzi. No otras puses, kapsaicīns, kā tiek apstiprināts, samazina prostatas vēža šūnu skaitu laboratorijas pelēm, nenodarot kaitējumu veselām šūnām. Tas izklausās cerīgi.

Vairāk barības vielu

Regulāra čilli vai piparu lietošana var dot jums svarīgas barības vielas, kas ietver A un C vitamīnu, kā arī citus noderīgus minerālus. Tikai padomājiet par to, ka jūsu ķermenis aizrausies, vienkārši pievienojot nedaudz garšvielu jūsu ēdienkartei.

Tās ir viens no iemesliem, kāpēc jums vajadzētu papildināt savu ēdienkarti ar asiem pipariem, jo tie palīdzēs jums cīnīties ar lieko svaru. Tāpēc, ja plānojat atbrīvoties no liekiem kilogramiem, jums noteikti jāpadomā par to, ka lietot asos ēdienus vismaz vienu reizi nedēļā.

Noskaņojuma pastiprinātājs

Vēl viena pārsteidzoša priekšrocība, kas saistīta ar asām garšvielām, ir tāda, ka tā var uzlabot jūsu noskaņojumu. Stāsta, ka kapsaicīns un kurkumīns, ko var atrast čilli un piparos, liek smadzenēm ražot laimes hormonus, kas pazīstami kā serotonīns. Tas var reāli palīdzēt cīņā ar daudziem garastāvokļa problēmām, piemēram, depresiju, raizēm un ko tamlīdzīgu.

Kā jūs varat saprast, nav nekā slikta, ka jūs katru nedēļu pievienojat asus ēdienus savā uzturā. Tomēr, ja vēlaties paātrināt vielmaiņu, lai zaudētu svaru vai iegūtu aizsardzību pret vēzi vai pat sirds slimībām, pārliecinieties, vai jūs pievienojat dažas garšvielas jūsu ēdieniem, lai iegūtu uzturvielu, kas nepieciešams jūsu organismam. Jums būs veselīgs dzīvesveids un veselīgs ķermenis.

avots: bigl1fe.ru

Pievienot komentāru