Ārsti atraduši saistību starp zaļo tēju un diabētu. Lūk, pētījums. Tad noderīga vai kaitīga ir zaļā tēja?

Nesenais starptautiskais pētījums parādīja, ka zaļās tējas lietošana draud ar diabēta 2 attīstības risku pieaugušajiem ķīniešiem, paziņo  The Straits Times.

Pētījumā bija iekļauti 119 373 dalībnieki no Šanhajas sieviešu veselības pētījuma un Šanhajas vīriešu veselības pētījuma. Tie ir divi apjomīgi populācijas pētījumi, uzsākti 1996.gadā.

Šī pētījuma dati tika izmantoti ģenētisko un citu biomarkeru izpētīšanai, kā arī dzīves veidа riska faktori pie vēža un hroniskām saslimšanām. Pirms pētījuma uzsākšanas nevienam no dalībniekiem nebija diabēta. Tika uzskaitīti visi dati par viņiem izdzeramās tējas veidu un daudzumu.

Zinātnieki no ķīniešu Fudan Universitātes, Vanderbilta Universitātes ASV un citiem pētniecības institūtiem paziņoja, ka gan sievietēm, gan vīriešiem, kuri piedalījās pētījumā, bija paaugstināts risks otrā tipa diabēta attīstībai, ja daudz dzēra zaļo tēju.

Viņi atzīmēja, ka šī pozitīvā un no dozas atkarīgā saistība starp zaļās tējas lietošanu un otrā tipa diabēta attīstīšanās risku nav atkarīga no aptaukošanās un smēķēšanas. Zinātnieki domā, ka sava loma var būt pesticīdu atlikumiem tējas lapās.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Pievienot komentāru