Ārsti brīdina: “Visas tās pīlītes vannai ir īsta paradīze kaitīgajām baktērijām”. Tas ir ārkārtīgi bīstami!

Praktiski katrā mājā, precīzāk, katrā vannasistabā mīt dzeltenā gumijas pīlīte. Varbūt arī ne pīlīte, bet kāds cits dzīvnieks. Bērni tās dievina, jo viņas neslīkst, un tās var arī pagrauzt. Bet, vai tas ir tik nekaitīgi, kā liekas?

Mūsu redakcija noskaidroja, ka ierastās vannasistabas rotaļlietas var būt ļoti bīstamas – lūk, kāpēc!

Kaitīgās rotaļlietas

Gumijas rotaļlietas ir ļoti pieprasītas, jo tās ir spilgtas, skaistas un patīk bērniem. Bet tās ir samērā bīstamas rotaļlietas. Tajās var būt tādi toksīni kā fenols, svins, formaldehīds un dažādi sveķi, kas izraisa smagas saindēšanas, ja nokļūst organismā.

Augsta fenola koncentrācija rotaļlietās ir reāls drauds. Viela tiek ātru uzsūkta caur ādu, augšējiem elpceļiem un kuņģa-zarnu traktu. Fenols uzkrājas un grauj bērna imūnsistēmu. Turklāt tas kairina gļotādu. Tas viss var izraisīt iesnas, galvas reiboņus, galvassāpes, vemšanu un citus nepatīkamus simptomus. Situāciju saasināt var alerģiska reakcija uz fenolu.

Pēdējā laikā arvien biežāk tiek atklātas rotaļlietas, kas satur dzīvsudrabu. Šī viela ir vispār dzīvībai bīstama. Briesmas nes lētie pakaļdarinājumi, kuros kaitīgo vielu līmenis vairākas reizes pārsniedz normu.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu

Pievienot komentāru