Ārsti brīdina: “Visas tās pīlītes vannai ir īsta paradīze kaitīgajām baktērijām”. Tas ir ārkārtīgi bīstami!

Lai no tā izvairītos, vajag vai nu atteikties no gumijas rotaļlietu pirkšanas, vai arī rūpīgi pieiet pie to izvēles. Ir svarīgi pievērst uzmanību rotaļlietas krāsai: jo spilgtāka krāsa, jo augstāks krāsvielu saturs. Labāk atteikties no sarkanām, zilām vai violetām rotaļlietām, visnekaitīgākās būs dzeltenās.

Vēl uzmanīgam jābūt pret rotaļlietas smaku. Ja ir kaut kāda smaka, tad labāk rotaļlietu nepirkt. Turklāt ir svarīgi pievērst uzmanību higiēnas sertifikāta un atbilstības sertifikāta esamībai. Rūpīga rotaļlietu izvēle var novērst kaitējumu tavam bērnam, tāpēc skrupulozitātes izrādīšana nebūs lieka.

Turklāt izrādījās, ka šīm brīnišķīgajām vannasistabas iedzīvotājām ir ļoti bagāta “iekšējā pasaule”. Vecāki aizvien biežāk ir sākuši pamanīt pelējumu bērnu vannas rotaļlietu iekšpusē. Caur mazo atvērumu rotaļlietā nonāk ūdens, bet siltums un mitrums rada lielisku vidi pelējuma sporu vairošanās. Rotaļlietās bieži veidojas sēnīte, kas ir bīstama mazulim.

Rotaļlietas iekšpusē attīstās vesela pelējuma civilizācija, kas kārtējās vannošanās laikā kopā ar ūdeni var iztecēt ārā un nokļūt bērna gļotādā. Un tas skar gan deguna, mutes, gan ausu dobumu mikozes. Turklāt bieži vien pelējums izraisa alerģisku reakciju.

Ir ļoti vienkāršs veids, kā pārbaudīt, vai rotaļlietā ir sēnīte: vienkārši ielej tajā ūdeni un izlej ūdeni tīrā traukā. Ja ieraudzīsiet melnas pārslas, tad ir pienācis laiks rotaļlietu izmest. Var, protams, mēģināt tikt vaļā no pelējuma, bet mēs iesakām neriskēt. Vajag periodiski pārbaudīt visas gumijas rotaļlietas, un tās vienkārši ir rūpīgi jākopj. Tad tās kalpos ilgāk, un arī nebūs bīstamas.

Pēc katras rotaļlietas izmantošanas reizes rotaļlieta ir jāizmazgā ar vārošu ūdeni un trauku mazgāšanas līdzekli Un vispār pirms lietošanas jāaizlīmē mazais caurums ar silikona līmi, lai ūdens tur nemaz nenonāktu. Ir svarīgi kārtīgi izžāvēt rotaļlietas pēc katras vannošanās reizes, labāk tās uzglabāt speciālos sietus vai arī atklātā traukā. Un vēl, pēc iespējas, ik pēc 2 – 3 mēnešiem šīs rotaļlietas labāk nomainīt.

Vannošanās ar rotaļlietām ir ļoti noderīga maziem bērniem, jo tās palīdz bērnam attīstīties. Ūdens procedūras pārvēršas par jautru nodarbi ar tādu rotaļlietu. Bet, kad bērnam sāk šķilties zobi, viņam vienkārši ir nepieciešams kaut ko košļāt, un gumijas rotaļlietas ir lielisks variants. Tā kā nevajag pilnībā atteikties no gumijas draugiem, vienkārši rūpīgi jāseko līdzi to kvalitātei un stāvoklim, jo bērna drošība ir svarīgāka par visu!

Ja tev iepatikās šis informatīvais raksts par bērnu rotaļlietām, neaizmirsti ar to padalīties ar saviem draugiem!

avots

Pievienot komentāru