Ārsts nosauc iemeslus, kas noveda pie katastrofālās Covid-19 situācijas Latgalē

Vietējās varas pārstāvji Latgalē pieļāva kļūdu, aicinot nogaidīt ar vakcinēšanos pret Covid-19 un solot vakcīnu no Krievijas, piektdien diskusijā “Vai Latgale ir gatava iziet no “lockdown” kopā ar visu Latviju?” sacīja narkologs, Rēzeknes domes opozicionārs Jāzeps Korsaks (Latgales partija, NA, LZP, JV, LRA).

Viņš uzskata, ka ir daudzi faktori, kas ietekmējuši zemo vakcinācijas aptveri un augstu saslimstību ar Covid-19 Latgalē. Tostarp kļūdas pieļāvuši gan vietējie, gan Latvijas mēroga politiķi.

“Ir bijušas mazākas un lielākas valdības un vietējo politiķu kļūdas. Bija vietējo politiķu kļūdas, kas aicināja – gaidiet, mēs nodrošināsim jums vakcīnu no Krievijas,” sacīja Korsaks.

Pēc viņa paustā, daļa arī audzē politisko kapitālu, aicinot citus nevakcinēties, lai arī paši ir saņēmuši poti.

LASI VĒL: Par Artūru, kurš negrasījās mirt 31 gada vecumā

Korsaks uzskata, ka cilvēkus var uzrunāt vakcinēties, komunicējot individuāli. Viņam ir pozitīva pieredze ar lieliem darba kolektīviem, kurus ārsts ir mudinājis vakcinēties. Korsaks stāstīja, ka, piemēram, “Rēzeknes gaļas kombinātā” pirmo reizi vakcinēties piekrita 30 no aptuveni 300 darbinieku, bet otrajā reizē gribētāju bija pāri 130, jo viņi novēroja savus vakcinētus kolēģus, runāja ar viņiem.

Daugavpils Universitātes zinātņu prorektors Arvīds Barševskis diskusijā pauda, ka zema vakcinēšanās aptvere zināmā mērā ir neuzticēšanās politiķiem. Viņš arī uzskata, ka iedzīvotāji jāuzrunā viņu dzimtajā valodā. “Jā, es pats esmu valsts valodas aizstāvis, bet jārunā tādā valodā, kādā vieglāk uzrunāt,” komentēja Barševskis.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu

Pievienot komentāru