Atcelti īpaši stingrie Covid-19 ierobežojumi

No šodienas Latvijā atcelti Covid-19 izplatības novēršanai paredzētie noteiktie īpaši stingrie ierobežojumi, liecina iepriekš valdībā apstiprinātie grozījumi rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu.

Valdības lēmums pamatā paredz līdz ārkārtējās situācijas beigām nākamā gada 11. janvārī saglabāt tās prasības, kas bija noteiktas no šī gada 11. oktobra līdz 20. oktobrim, nodalot, ka visas darbības klātienē notiek “zaļajā režīmā”, izņemot kritiski nepieciešamos pakalpojumus, kā arī atceļot tā saucamo mājsēdi jeb komandantstundu.

Attiecībā uz veikaliem, lai novērstu situācijas, kad veikalos nav iespējams adekvāti nodalīt plūsmas, noteikts, ka lielie veikali, tai skaitā pārtikas un higiēnas preču veikali, kuru platība pārsniedz 1500 kvadrātmetrus, pakalpojumu sniedz tikai zaļajā režīmā. Savukārt nedrošā vidē var tirgot tikai noteiktās pirmās nepieciešamības preces. Tāpat lielie veikali nevarēs strādāt brīvdienās.

Bez Covid-19 sertifikāta uzrādīšanas klātienē varēs saņemt būtiskos pakalpojumus, tostarp pasta, finanšu un apdrošināšanas, remonta, apkopes, neatliekamos komunālos pakalpojumus, telekomunikāciju un atsevišķus individuālos vai mājsaimniecības pakalpojumus, ēdienu saņemšanu līdzņemšanai, kā arī pakalpojumus, kuri ir saistīti ar cilvēku pamattiesību nodrošināšanu. Vienlaikus visām personai būs liegta iespēja saņemt pakalpojumus, kas saistīti ar izklaidi, azartspēlēm, derībām un atrakcijām.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu

Pievienot komentāru