Atcelti īpaši stingrie Covid-19 ierobežojumi

Sabiedriskajā ēdināšanā pie galdiņiem tiek apkalpoti tikai cilvēki ar Covid-19 sertifikātiem. Pie viena galdiņa var atrasties ne vairāk kā četras personas. Starp galdiņiem jābūt vismaz divu metru attālumam, ja starp tiem nav norobežojošās sienas. Apkalpojot klientus ar bērniem, plūsmām jābūt nodalītām laikā vai telpā. Cilvēkiem bez Covid-19 sertifikāta pieejama tikai ēdienu iegāde līdzņemšanai.

Tāpat no pirmdienas izglītības process visās izglītības pakāpēs atkal var notikt klātienē. Izglītības procesa īstenošanā pamatizglītības pakāpē tiek nodrošināts, ka dažādu grupu, klašu vai kursu izglītojamo plūsmas nepārklājas – vienlaikus neatrodas vienā mācību telpā, kā arī nepārklājas ārā starpbrīžos.

Šo prasību var nepiemērot vidējās izglītības pakāpē atbilstoši izglītības programmas specifikai – saistībā ar jaunajā valsts vispārējās vidējās izglītības standartā paredzēto padziļināto kursu īstenošanu 11. un 12.klasē. Bērni bērnudārzā netiek testēti, savukārt skolēni veiks rutīnas skrīninga testu.

Sabiedriskajā transportā spēkā paliks iepriekš noteiktie drošības pasākumi – ārkārtējās situācijas laikā sabiedriskajā transportā pakalpojumi tiek nodrošināti nedrošajā jeb “sarkanajā režīmā” – lai pakalpojumus saņemtu nav nepieciešams Covid-19 sertifikāts. Tāpat paliek spēkā iepriekš noteiktais, ka valstspilsētām ir iespēja organizēt sabiedriskā transporta pakalpojumus daļēji drošajā režīmā bez salona ietilpības ierobežojuma.

Sporta treniņu un amatiermākslas kolektīvu dalībniekiem ar Covid-19 vakcinācijas/izslimošanas sertifikātu iekštelpās jāparedz ne mazāk kā 15 kvadrātmetriem vienam apmeklētājam. Drīkst piedalīties līdz 20 dalībniekiem grupā gan telpās, gan ārā. Plūsmas nedrīkst pārklāties. Bez Covid-19 sertifikāta iespējamas tikai individuālas nodarbības, individuāli treniņi ārā. Piepildījums ģērbtuvēs nepārsniedz 25%.

Tikmēr kultūras pasākumos var piedalīties ar Covid-19 sertifikātu un personalizētām biļetēm. Bērniem no 12 gadiem jāuzrāda vakcinācijas, pārslimošanas vai testēšanas sertifikāts vai laboratorijas izziņa par pēdējo 72 stundu laikā veikta skrīninga testu.

Savukārt attiecībā uz privāto pulcēšanos noteikta prasība, ka iekštelpās, neievērojot mājsaimniecību skaita principu, iespējams satikties līdz desmit cilvēkiem, savukārt ārā – 20.

Pievienot komentāru