Atlaides Rīgas sabiedriskajā transportā būs tikai pasažieriem ar Covid-19 sertifikātiem

No 15.novembra atlaides Rīgas sabiedriskajā transportā būs pasažieriem ar Covid-19 sertifikātiem, aģentūru LETA informēja pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” Sabiedrisko attiecību daļas vadītājas pienākumu izpildītāja Inese Rozīte.

Pilngadīgajām personām, kurām nav sertifikāta, “Rīgas satiksmes” sabiedriskajā transportā būs jāiegādājas biļetes par pilnu cenu un šie klienti nevarēs izmantot atlaides, kas tika piemērotas līdz 21.oktobrim.

“Rīgas satiksme” uzsākusi informācijas apmaiņu ar Nacionālo veselības dienestu, taču vakcinācijas dati par tiem pasažieriem, kuri vakcinējušies ārpus Latvijas netiek saņemti. Tādēļ “Rīgas satiksme” aicina klientus, kuri vakcinējušies pret Covid-19 ārpus Latvijas, reģistrēt savus sertifikātus, lai pēc 15.novembra varētu izmantot sabiedrisko transportu ar atlaidi.

Pilngadīgajām personām, kurām no 15.novembra nebūs sertifikāta, būs jāiegādājas biļetes par pilnu cenu un esošie e-taloni, kuros iestrādāts atlaides saņēmēja statuss, tiks neatgriezeniski bloķēti. Brīdī, kad persona iegūs Covid-19 sertifikātu, būs jādodas uz kādu no “Rīgas satiksmes” klientu apkalpošanas centriem un jāizgatavo jauns e-talons, maksājot par to 2,85 eiro.

Tiem klientiem, kuriem ir sertifikāts, kā arī Rīgas skolēniem un arodskolēniem, atlaides sabiedriskajā transportā atjaunosies automātiski un braukšanas maksas atvieglojumus varēs izmantot tādā apmērā, kā tas bija pirms 21.oktobra.

Pasažieri, kuri saņem atlaidi no valsts – personas ar I vai II invaliditātes grupu, personas līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti un persona, kas pavada personu ar I invaliditātes grupu, vai personu līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti, neatkarīgi no sertifikāta esamības, varēs turpināt izmantot sabiedrisko transportu ar 100% atlaidi.

Pasažieriem, kuri jau šobrīd norēķiniem sabiedriskajā transportā izmanto biļetes par pilnu cenu, jaunā kārtība nekādas izmaiņas neievieš.

Minētie pasažieri braucienu apmaksai var izmantot brauciena biļetes par 1,15 eiro, stundas biļetes par 2,30 eiro un mēneša biļetes, kas visām darba dienām, visiem transporta veidiem maksā 50 eiro, darba dienām 40 eiro vai arī mēneša biļeti, kas paredzēta vienam maršrutam.

COMMENTS

  • <cite class="fn">dzintra štrauss</cite>

    Ar ko cilvēks, kura sertifikāts sāk darboties no 25 .novembra ir sliktāks par to , kuram tas derīgs no 15. novembra ? Vai tiešā nav kauna no 70+ pensionāra prasīt 2.85 par Etalona atjaunošanu? Kā mācējāt bloķēt – tā mākiet atjaunot. Ja Rīdzinieka karte sākta lietot 2021.gada septembrī , tad kāpēc to jātaisa no jauna novembra beigās?

Pievienot komentāru