Ātrie kredīti internetā ar sliktu kredītvēsturi

Attīstoties tehnoloģijām, arī kredītu noformēšana un piešķiršana ir kļuvusi daudz ērtāka, ātrāka un vieglāka. Pateicoties pieejai parādnieku datu bāzēm, aizdevēji var īsā brīdī pārliecināties, vai klientam var uzticēties.

Kredītvēsture ir viens no galvenajiem kritērijiem, pēc kā virkne aizdevēju izvērtē klienta pieteikumu, un slikta parādvēsture var būt iemesls aizdevuma atteikšanai pat gadījumos, kad aizņēmējs var uzrādīt regulārus un augstus ienākumus.

Vai ir iespējams saņemt ātro kredītu, ja ir sabojāta kredītvēsture?

Sabojāta kredītvēsture būtiski ietekmē mūsu iespējas saņemt ne tikai ilgtermiņa kredītus, bet arī nelielus ātros kredītus. Lai gan ir daži aizdevēji, kuru piedāvājumā ir ātrie kredīti internetā ar sliktu kredītvēsturi, lielākā daļa kredītdevēju, tostarp arī ātro kredītu nozarē, automātiski atsaka aizdevumu, ja datubāzē parādās negatīvi ieraksti par klienta parādiem un neizpildītām saistībām.

Kas mainās, ja ir sabojāta kredītvēsture?

Daudzi aizdevēji, veidojot kredītu piešķiršanas sistēmu, kā vienu no izvērtēšanas kritērijiem norāda kredītvēsturi, tādējādi kredīts parādniekiem var tikt automātiski atteikti, pat neizvērtējot klienta maksātspēju un ienākumus.

Tādējādi, pat apsatākļos, kad varam atļauties kredītu un esam pārliecināti par savām spējām to apmaksāt, iepriekš pagātnē pieļautās kļūdas var negatīvi ietekmēt mūsu iespējas nākotnē, jo ir tikai dažas vietnes, kur aizņemties naudu ar sliktu kreditvesturi.

Tādēļ ir ļoti būtiski būt atbildīgiem jau savlaicīgi, un jebkuras saistības uzņemties tikai tad, ja esam droši, ka tās spēsim pildīt, neatkarīgi no tā, vai tas ir neliels īstermiņa aizdevums, līzingā noformēts pirkums vai jauns pakalpojums.

Ko darīt, lai uzlabotu savas izredzes jau šodien?

Lai uzlabotu savas nākotnes iespējas saņemt aizdevumu, mums ir ļoti atbildīgi jāattiecas pret ikdienas rēķiniem, maksājumiem un saistībām, jo jebkuru kavētu maksājumu vai neizpildītu finanšu saistību gadījumā mēs varam nonākt parādnieku sarakstā, kurā ir viegli nokļūt, bet izkļūt no tā ir jau daudz grūtāk.

Tāpat jācenšas uzlabot savu finansiālo stabilitāti, pēc iespējas vairāk palielinot starpību starp ikmēneša ieņēmumiem un izdevumiem. Jo vairāk brīvo līdzekļu, jo plašākas iespējas pavērsies aizdevumu piedāvājumā, jo tieši brīvie līdzekļi, kas mums ik mēnesi paliek pāri pēc visu rēķinu un izdevumu segšanas, ir pamats, pēc kā tiek aprēķināts kredītlimits un izvērtētas mūsu spējas segt plānoto aizdevumu.

Vai iespējams kaut ko darīt, lai uzlabotu kredītvēsturi?

Ja esat paspējis sabojāt savu kredītvēsturi, ir vairāki veidi, kā to uzlabot, jo aizdevēji var ņemt vērā ne tikai to, vai jums ir laba vai slikta kredītvēsture, bet arī to, cik sen tā ir sabojāta, kāds ir bijis negatīvās kredītvēstures iemesls un cik liels bijis parāds.

Lai uzlabotu savu kredītvēsturi, pirmkārt, mums ļoti apzinīgi un atbildīgi jāizturas pret esošajām saistībām, tostarp savlaicīgi jāapmaksā rēķini par dažādiem pakalpojumiem, jāsedz citu aizdevumu regulārie maksājumi, un jebkuru agrāk nenokārtoto saistību gadījumā jāsazinās ar attiecīgo uzņēmumu, lai vienotos par parādu nokārtošanu.

Ko darīt, lai uzlabotu savu “credit score” aizdevēju acīs?

Lai uzlabotu savu, kā kredītņēmēja reitingu aizdevēja acīs, jāievēro vairāki faktori:
⦁ ikdienas rēķinu savlaicīga apmaksa;
⦁ agrāko un esošo parādsaistību nokārtošana;
⦁ ienākumu palielināšana;
⦁ izdevumu samazināšana;
⦁ kredītvēstures uzlabošana.

Ko darīt ilgtermiņā, lai nepieļautu iepriekš pieļautās kļūdas?

Ja jau agrāk esat saskāries ar kredītgrūtībām vai nonācis parādnieku sarakstā, esiet īpaši apdomīgi, izvēloties aizdevuma summu un termiņu.

Dažreiz pārvērtējam savas finanšu iespējas, it īpaši noformējot ātros kredītus, kā rezultātā aizdevuma atdošana ieilgst mēnešiem ilgi, radot stresu, finanšu grūtības un nestabilitāti. Lai no tā izvairītos, jābūt ļoti kritiskiem pret savu finansiālo situāciju, it sevišķi, ja Jūsu ienākumi ir neregulāri.

Jāaizņemas apdomīgi, izstrādājot konkrētu atmaksas plānu

Aizņemoties naudu, it īpaši, ja plānoti ātrie kredīti ar parādsaistībām, ir rūpīgi jāsaplāno ilgtermiņa izdevumi un ienākumi, lai saprastu, cik lielu summu spēsim atdot.

Kredīts ir risinājums, ja nepieciešama nauda pēkšņiem, nelieliem izdevumiem, un esat drošs, ka Jums būs pietiekami daudz brīvo līdzekļu, lai uzreiz segtu visu aizdevuma summu.

Tāpat ļoti kritiski jāizvērtē savas vajadzības, vēlreiz apsverot, vai aizdevums tiešām ir nepieciešams, un jācenšas aizņemties tikai tik, cik vajadzīgs, neizmantojot visu piedāvāto summu.

Cilvēku biežākā un nopietnākā kļūda ir pārāk lielu summu aizņemšanās pat gadījumos, kad tas nav nepieciešams. Noteikti nevajadzētu ļauties kārdinājumam aizņemties maksimālo summu, ko piedāvā Jūsu kredītlimits, jo jebkura summa, kas ir lielāka par pusi no Jūsu brīvajiem līdzekļiem, pārvērtīsies par kredītgrūtībām.

Tāpat nedrīkst aizņemties, ja nauda nepieciešama cita kredīta segšanai vai termiņu pagarināšanai, jo tas nenovēršami novedīs pie kredītgrūtībām. Ne velti aizdevēji vienmēr atgādina, lai aizņemamies atbildīgi, jo jebkurš neapdomīgi noformēts kredīts no iespējas pārvēršas par nopietnu problēmu gan kredīta ņēmējam, gan aizdevējam.

Pievienot komentāru