Austrālijā pārdos desu ar kāpuriem kā alternatīvu gaļai .Kāpuri drīz aizstās liellopu gaļu

Daudzi produkti, galvenokārt gaļa, nākamajos gados var kļūt par dārgu delikatesi. Vismaz ASV un ES valstīs, raksta Fox News.

Austrālijas zinātnieki ir atraduši ievērojami lētāku un videi draudzīgāku gaļas un mājputnu aizvietotāju. Pēc viņu domām, kukaiņiem vai drīzāk to kāpuriem vajadzētu atrisināt pārtikas problēmu.

Saskaņā ar profesoru Laurencu Hofmanu, kāpuri var kļūt par alternatīvu veidu, kā iegūt proteīnu.

“Mājputnu audzēšana ir nozīmīga nozare visā pasaulē, un šī joma jau ir pakļauta spiedienam. Ir steidzami jāatrod alternatīvi proteīni, kas ir ilgtspējīgāki, ētiskāki un videi draudzīgāki nekā pašlaik izmantotie, ”sacīja zinātnieks.

Pēc ekspertu domām, tradicionālās lopkopības nozares vairs neapmierina globālo pieprasījumu pēc gaļas. Un šie kukaiņi ir lielisks proteīna avots.

Un, lai atrisinātu estētisko jautājumu par kāpuru izmantošanu ēdienā, zinātnieki ierosina tos vienkārši apstrādāt un slēpt. Piemēram, pagatavot desu no kāpuriem.

Gaļas, galvenokārt liellopu un jēra gaļas, ražošanai ir nepieciešami lieli resursi – galvenokārt ūdens, un vienlaikus tiek radīts milzīgs daudzums metāna.

Pēc ekspertu aprēķiniem viena kilograma liellopu gaļas ražošana prasa 50 līdz 100 tūkstošiem litru ūdens!

Kāpuru audzēšana rada daudz mazāk siltumnīcefekta nekā jebkura veida dzīvnieku un mājputnu audzēšana.

Vēl viena liela kāpuru priekšrocība ir to ražošanas efektivitāte – lai iegūtu kilogramu dzīvsvara, jums ir nepieciešams 2,2 kg barības, kas ir salīdzināms ar cāļiem un ir daudz mazāks nekā liellopu un cūkgaļas gadījumā.

Kukaiņu reproduktīvās spējas ievērojami pārsniedz putnu un zīdītāju īpašības.

Austrālijas eksperti jau sen strādā pie tā, lai pakāpeniski mainītu uztura struktūru, vismaz savā valstī. 2013. gadā viņi ierosināja līdzpilsoņiem aizstāt liellopu un aitas gaļu ar ķenguru gaļu.

Vai tu būtu gatavs izmēģināt ēdienu, kurš sastāv no kāpuriem?

avots: foxnews.com

Pievienot komentāru