Austrumeiropas gāzes uzņēmumu vadītāji satiksies Jūrmalā

Gāzes jomas aktualitātes, izaicinājumi, nākotnes vīzijas un dažādu valstu pieredze šajā nozarē – tā ir dienaskārtība, ka pulcēs Austrumeiropas gāzes uzņēmumu vadītājus Latvijā. No 5. līdz 8. jūnijam Jūrmalā notiks Starprepubliku lietišķās un zinātniski tehniskās gāzes saimniecību sadarbības asociācijas padomes sēde.

Šajā starptautiskajā profesionālajā forumā piedalīsies ap 20 gāzes uzņēmumu vadītāji un eksperti no Igaunijas, Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Gruzijas, Armēnijas, Kazahstānas un Čehijas.

AS “Gaso” Starprepubliku lietišķās un zinātniski tehniskās gāzes saimniecību sadarbības asociācijas padomes sēdi rīko pirmo reizi.

Galvēnā sēdes diena – 6.jūnijs, kad dalībnieki pulcēsies viesnīcas “Baltic Beach hotel” konferenču zālē.

Kā norāda nozares eksperti, enerģētikas jomā Latvijā joprojām trūkst vienotas stratēģijas, tāpēc viens no būtiskākajiem šajā gadā paveicamajiem darbiem ir Nacionālā enerģētikas un klimata plāna apstiprināšana. Tāpat, būtiski izaicinājumi saistās ar Baltijas valstu tīklu sinhronizāciju ar Eiropu, vienota gāzes tirgus izveidi un uzņēmēju spēju pielāgoties mainīgajiem tirgus apstākļiem.

“Gaso” prezentācija būs veltīta galvenajiem uzņēmuma attīstības virzieniem. Savukārt, “Latvijas Gāze” pievērsīsies Latvijas un Baltijas dabasgāzes tirgus notikumiem un tendencēm, “Conexus Baltic Grid” runās par nākotnes izaicinājumiem un iespējām. Ar savu pieredzi dalīsies arī sadarbības asociācijas padomes sēdes citu valstu pārstāvji.

AS “Gaso” valdes priekšsēdētāja Ilze Pētersone-Godmane norāda, ka Asociācijas Padomes sēdēs, kurās nozares profesionāļiem no dažādām valstīm ir iespēja apmainīties ar informāciju par jaunākajiem tehniskajiem risinājumiem gāzes saimniecībā, ir svarīgs aspekts tieši no drošības viedokļa, jo visu gāzes saimniecību viens no pamatmērķiem ir droša un nepārtraukta gāzes piegādes nodrošināšana saviem klientiem.

Forumā piedalīsies AS “Gaso” valdes priekšsēdētāja Ilze Pētersone-Godmane, AS “Latvijas Gāze” valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis, AS “Conexus Baltic Grid” tehniskās attīstības un investīciju departamenta vadītājs Ivars Ščerbickis, AS “Eesti Gaas” valdes priekšsēdetājs Noots Antss, AS “Mosgaz” («Ģīñãàē») ģenerāldirektors Gasans Gasangadžijevs (Krievija), VRA“Beltopgaz” ģenerāldirektors Leonīds Rudinskis (Baltkrievija), NAS “Gazprom Armēnija” ģenerāldirektors Grants Tadevosjans (Armēnija), SIA “Kaztransgaz-Tbilisgaz” ģenerāldirektors Mamuka Kobahidze (Gruzija), Krievijas-Čehijas Tirzniecības palātas priekšsēdetājs Vladimirs Jermakovs, un citi speciālisti.

7.jūnijā gāzes nozares speciālisti apmeklēs Inčukalna pazemes gāzes krātuvi.

Starprepubliku lietišķās un zinātniski tehniskās gāzes saimniecību sadarbības asociācija dibināta 1990.gadā. Latvija ir asociācijas biedre kopš tās dibināšanas, tas ir 29 gadus.

Pašlaik asociācijas biedri ir: Latvija, Igaunija, Baltkrievija, Krievija, Ukraina, Moldova, Armēnija, Kazahstāna, Čehija. Sadarbības valstis ir Gruzija, Slovākija un Somija.

Asociācijas mērķi šodien – informācijas un pieredzes apmaiņa starp dalībvalstīm par sasniegumiem un izmaiņām gāzes saimniecībā, jaunākie zinātnes sasniegumi nozarē, informācija no ražotājiem par jaunākajām tehnoloģijām.

Asociācijas sēdes notiek divas reizes gadā, kādā no dalībvalstīm vai citās valstīs, vai pie ražotājiem, kuri ražo aparatūru gāzes saimniecībai. Latvijā tā pēdējo reizi ir notikusi pirms sešiem gadiem.

Žurnālistiem būs iespēja intervēt sēdes dalībniekus “Baltic Beach hotel” 06. jūnijā vai īsi pirms tas sākuma, vai kafijas pauzes laika plkst. 10:30, iepriekš piesakoties: [email protected] vai 29132391.

AS “Gaso” ir vienīgais dabasgāzes sadales sistēmas operators Latvijā, kas nodrošina dabasgāzes piegādi no pārvades sistēmas līdz gala patērētājiem. Uzņēmums nodrošina sadales infrastruktūras attīstību, dabasgāzes pieslēgumu izbūvi, sistēmas ekspluatāciju un dabasgāzes uzskaiti, kā arī avārijas dienesta darbību. Akciju sabiedrība “Gaso” ir dibināta 2017. gada 22. novembrī, nodalot no akciju sabiedrības “Latvijas Gāze” sadales sistēmas darbību un izpildot Eiropas Savienības un valsts prasības par dabasgāzes sadales sistēmas neatkarības nodrošināšanu. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir “Latvijas Gāze”, AS “Gaso” ir pilnībā regulēts uzņēmums un darbojas tikai Latvijas teritorijā.

Pievienot komentāru