Bangladešā par šādu darbu maksā 8 dolārus dienā. Un uz to ir rinda! Un tu vēl žēlojies par savu dzīvi?

Ne visiem ir palaimējies dzīvē. Kad nav izvēles, cilvēki ir gatavi strādāt pašu bīstamāko darbu, lai tikai nopelnītu dienišķajai iztikai. Bangladešā tas ir sastopams bieži.

Vietējie kanalizācijas tīrītāji ienirst pārpildītos kanalizācijas tuneļos, lai atvieglotu līdzpilsoņu dzīvi. Bez viņiem pilsēta aplūstu, jo notekūdeņu sistēma darbojas ļoti slikti. Tajā pašā laikā par šādu bīstamu darbu viņi saņem tikai 8 dolārus dienā!

Kanalizācijas tīrītāji darbojas bez nirēja aprīkojuma un drošības nodrošinātājiem.

Viņi lielāko daļu laika pavada zem zemes, tīrot kanalizācijas tuneļus tā, lai atkritumi nenobloķētu kanalizāciju. Diemžēl viņiem to nākas darīt kailām rokām, un darba apģērbu vietā viņi valkā parastus kreklus.

Nirstot notekūdeņu dziļumā, šie strādnieki aiztur elpu: viņiem netiek piešķirti nekādi respiratori. Viņu darbarīki aprobežojas ar parastu stieni, kas palīdz tikt galā ar aizsprostojumiem. Paši saprotat, cik tas ir bīstami.

Šie kanalizāciju tīrītāji palīdz viens otram ar stieni atbrīvoties no aizsprostiem.

Katru gadu Bangladešā vidēji bojā aiziet 100 kanalizācijas tīrītāji – kāds noslīkst, bet kāds cits nomirst no infekcijas.

Kanalizācijas tīrītājs Binods Lahots saka, ka regulāri jūt uz sava ķermeņa atkritumu smaku. Pat tad, kad viņš ēd, viņa rokas smird pēc kanalizācijas. Bet viņam nav citu variantu, kā vien iet uz darbu.

Paskaties uz šo dzīvi:

Un tagad pastāsti, kā tev apnicis tavs sausais, apsiltinātais birojs…

avots: lifter.com.ua

Pievienot komentāru