Barista pasargā meiteni no pašnāvības, uzrakstot uz kafijas krūzes vien vienu vienkāršu vārdu

Beka vienmēr kaislīgi fanoja par baletu, mīlēja teātrus un vienkārši dievināja kafiju. Ja jūs paskatīsieties uz viņas fotogrāfijām sociālajā tīklā Facebook, jūs ieraudzīsiet skaistu, dzīvespriecīgu, jaunu meiteni. Un tomēr, aiz skaistā smaida slēpās nopietni psiholoģiski traucējumi.

Kādu rītu meitene apmeklēja savu ārstējošo ārstu, kas paziņoja, ka viņas psihiskais stāvoklis ir asi pasliktinājies, bet anoreksija jau ir ārpus kontroles robežām. Beka bija izmisuma pilna.

Meitene nevarēja ēst, vienīgais, ko viņas organisms tajā laikā uzņēma, bija kafija, tāpēc Beka devās uz vietējo “Starbucks” kafejnīcu. Vienkāršs kafejnīcas apmeklējums tajā dienā izglāba viņai dzīvību.

Kāda iemesla dēļ, tā vietā, lai uz kafijas krūzes uzrakstītu vārdu “Beka”, barista uzrakstīja citu vārdu: “Pasmaidi!”.

Pie meitenes nāsīm bija piestiprināta nazogastrālā zonde, jo viņa nespēja uzņemt pietiekošu barības daudzumu ar ēdienu. Beka pieņēma, ka tieši šīs zondes dēļ barista uzrakstīja: “Pasmaidi!”.  

“Var jau būt, tas viss ir manas barības zondes dēļ, kuru nav iespējams nepamanīt. Vai arī jums vienkārši izdevās saskatīt skumjās un nogurušās acis aiz uzspīlētā smaida? Jebkurā gadījumā esmu jums pateicīga. Jums nevajadzēja padarīt manu pasūtījumu par īpašu. Jūs varējāt attiekties pret mani, kā pret jebkuru citu kaitinošu klientu. Bet jūs nepažēlojāt sekundu sava laika, lai uzlabotu man garastāvokli. Paldies, jūs sniedzāt pozitīvismu manā dzīvē, kas pēdējā laikā ir pilna ar vienām vienīgām negācijām”.

Nav nemaz tik svarīgi, kāpēc barista uzrakstīja uz kafijas krūzes šo vārdu, jo Beka pēc tam atkal sāka sev ticēt. Viņa pameta kafejnīcu ar pozitīvām, gaišām domām, un cerību sākt jaunu dzīvi.

Viņa nekad neaizmirsīs, kā viens nejaušs labsirdības akts palīdzēja viņai atbrīvoties no pašnāvnieciskām domām, kas viņu bija mocījušas daudzus gadus no vietas. 

“Nejauša uzmanība, vienkāršs labsirdības akts var kādam daudz ko nozīmē. Tas var sniegt cerību visbezcerīgākajā situācijā. Liels paldies jums, cienītais barista, tagad es rīkošos tāpat, kā jūs” – saka Beka.

Mēs tev ticam, Beka! Esi vesela un turpini pilnveidoties!

Padalieties ar šo stāstu, un mudiniet cilvēkus veikt tādus mazus, labsirdīgus darbiņus, kas var cilvēkam izglābt dzīvību!

avots

Pievienot komentāru