Bezpajumtnieks – kaķis pēc pāris mēnešiem atvēra acis – un satrieca visus ar bezgala skaistajām acīm. Neticami!

Kaķis vārdā Vilnītis dzīvoja uz ielas, izsalcis, slimību nomocīts, nabadziņš bija tuvu nāvei. Viņa acis bija pārklātas ar kašķi, viņu dzīvu nost ēda ērces.

Arī atrast jebkāda veida barību bez acīm bija gandrīz neiespējami. Bet pēc tam uzradās viņa sargeņģelis.

Karmena Vainberga, Animal Friends Project Inc. dibinātāja bija skumju pārņemta, kad pieņēma viņu, un uzreiz ņēma viņu savā apgādībā.

“Viņš pat nevarēja redzēt, vai atvērt acis, – teica Karmena.  – Viņam droši vien bija ārkārtīgi bail. Viņš bija ļoti tievs un novārdzis”.

Nomazgājusi viņu, Karmena palīdzēja Vilnītim atgūt spēkus, pabaroja viņu ar sātīgu ēdienu, rūpējās par viņu, smērēja viņu ar krēmiem, kokosriekstu eļļu un dažādām antibiotikām.

“Tādi kaķi kā Vilnītis ir ļoti atkarīgi no cilvēkiem, jo paši ne vienmēr spēj palūgt palīdzību…Es esmu pārliecināta, ka daudzi cilvēki gāja viņam garām tāpēc, ka viņš izskatījās slims. Bet viņš vienkārši gaidīja, kad kāds dos viņam iespēju”.

Visbeidzot Vilnītis, ar vislielāku uzmanību atvēra acis.

Pārvērtības bija neticamas, jo Karmenas rūpes un ēdināšana izārstēja viņa daudzās veselības problēmas.

Bet diena, kad viņš beidzot varēja no jauna atvērt acis, bija patiesi neaizmirstama.

“Mēs domājām, ka viņš ir akls, un ka to vairs nevar izārstēt, – skaidroja Karmena.  – Vetārsts domāja, ka pat tad, kad viņa acis atjaunosies, tās var būt bojātas, bet realitāte bija pavisam citādāka. Tas bija brīnišķīgs pārsteigums. Viņa acis ir satriecošas”.

Kaķim viena acs ir spilgti zilā krāsā, bet otra – brūnā. Vilnīša pārvēršanās no netīra kaulu maisa par veselu un aktīvu kaķi bija beigusies.

Viņš bija pārsteigtāks par jebkuru citu, un tik ļoti sadraudzējās ar Karmenu, ka viņa vienkārši nespēja viņu atdot citiem!

“Mēs saņēmām tik daudzus pieteikumus viņa ārējā izskata dēļ, bet beigu beigās es ieraudzīju, cik ļoti viņš man ir pieķēries”, – viņa teica.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

COMMENTS

Pievienot komentāru