Desmit lietas, kuras nedrīkst teikt mīļotajam cilvēkam

Vārdi dziedina, un tāpat vārdi sāpina – īpaši mīļotā cilvēka ievainojamo dvēseli. Dažas frāzes nekādā gadījumā nedrīkst teikt mīļotajam cilvēkam, lai nenodarītu viņam sāpes un neaizvainotu.

“Tā visa ir tava vaina!”

Kratīt ar pirkstu un apvainot nav ne kādas jēgas. No tā nebūs nekāda labuma ne tev, ne tavam partnerim. Pat ja viņš ir patiešām vainīgs tik sarežģītā situācijā. Esi gudrāks un nepielej eļļu ugunij. Labāk vēlāk, kad emocijas būs norimušas, mierīgi parunā un noskaidro, kas ir vainīgs un ko darīt.

“Bet viņš (viņa) vienmēr to darīja manā labā”

Nekad, atceries, nekad sarunā nepiemini bijušos partnerus. Ne ar labu, ne sliktu, vispār nekā. Partnerim var rasties jautājums: vai šīs attiecības ir patiešām beigušās, ja tu turpini par tām atcerēties? Nemitīga salīdzināšana ar kādu “ideālu” iedzen mīļoto cilvēku kompleksos un neirozē. Un, pēc tavām domām, vai tā ir mīlestība?

Ja tu vēlies tomēr izmainīt partnera uzvedību, pamēģini daudz civilizētākas audzināšanas metodes, piemēram, dvēselisku sarunu vai maigu pārliecināšanu.

“Lielākas muļķības savā dzīvē neesmu dzirdējis”’

Ja tu uzsāki attiecības ar atvērtām acīm, tad, visticamāk, tu sevi uztver par intelektuāli līdzvērtīgu partnerim. Tāpēc nevajag nicīgi un ņirgājoties izteikties par partnera idejām un domām, kas neatbilst tavam redzējumam. Tas novedīs tikai pie tā, ka mīļotais cilvēks noslēgsies, ieies sevī un vispār pārstās ar tevi dalīties.

Tu vari taktiski un delikāti norādīt partnerim par neloģisku domu. Uz viņa jokiem vari vienkārši pasmaidīt. Galu galā, cilvēks tevi centās iepriecināt visiem spēkiem.

“Tu neko nevari normāli izdarīt”

Tādus vārdus nedrīkst izteikt pat domās. Un arī par sevi centies tā nedomāt. Pateicies par mēģinājumu, paslavē par ieguldītajām pūlēm. Bet, ja kaut kas neizdodas – tā nav nekāda bēda, kopā jūs atradīsiet izeju no situācijas un problēmu risinājumu.

Kas tev ir svarīgāk: miers un ģimene vai ideāli izmazgāta grīda virtuvē?

Bet, ja tu jau agrāk zināji, ka partneris netiks galā ar uzticēto lieto, kāpēc to viņam uzticēji? Neveiksme ir pazemojoša priekš jums abiem.

“Es taču teicu”

Tas vienkārši ir neiedomājami.

Nepārvērties ļaunā briesmonī un aizmirsti par šīs frāzes eksistenci uz visiem laikiem. Tev ir tik svarīgi parādīt savu taisnību un būt tam, kas saka pēdējo vārdu? Neko labu tev tas nedos!

Cilvēkam ir dabīgi kļūdīties, un nekļūdās tikai tas, kurš neko nedara.

Ļauj partnerim pieļaut kļūdas un iegūt no tām pareizas mācības. Tavs uzdevums – atbalstīt un mīlēt, nevis norādīt un triumfēt. Pasmaidi un pasaki mīļotajam cilvēkam, ka nākamajā reizē viņam noteikti izdosies.

“Ja tu mani mīlētu, tu nekas…”

Izvirzīt ultimātu un noteikumus – pazemojoši un negodīgi. Nemanipulē ar mīļoto cilvēku un nenostādi viņu izvēles priekšā: tu vai kaut kas cits. Nemitīgs spiediens uz partneri noved pie sprādziena. Cilvēks eksplodēs un beigās tevi pasūtīs pie velna. Centies atrast kompromisus un ņem vērā otras puses vēlēšanās un vajadzības. Tev taču ir patīkami, kad citi ciena tavas vajadzības?

“Nenēsā to”

Samierināties ar citu cilvēku garderobi var nebūt viegli.

Tomēr tev nāksies to izdarīt, vai arī atrast veidus, kā maigi ietekmēt partneri. Piemēram, vīra sporta krekls var negaidīti pazust no skapja, bet tā vietā var uzrasties kaut kas patiešām stilīgs. Ar sievietēm ir vēl vienkāršāk: pietiek ar mīļoto kopā staigāt pa veikaliem un izteikt atzinīgu novērtējumu (un iedodot naudu) tikai tam pirkumam, kas tev patiešām patīk.

Jebkurā gadījumā vienmēr paskaidro savu pozīciju un tiecies uz kompromisu. Nepatīk pārāk īsi svārki? Lai sieva tos nēsā mājās vai kādā vienā nedēļas dienā.

“Bet mana mamma darīja citādāk”

Šis attiecas uz vīriešiem. Nemaz neiedomājieties ko tādu pateikt, jo īpaši, ja mīļotā nav pašā labākajā garastāvoklī. Pretējā gadījumā tu riskē dzirdēt padomu savākt savas mantas un nekavējoties doties dzīvot pie mammas. Šis noteikti ir variants, kā sabojāt attiecību attīstību.

Sieva vai draudzene nekad nekļūs tāda kā tava mamma!

Tajā nav nekādas nepieciešamības. Labāk nenorādi un nemāci sievu par “mammas” ēdienu receptēm vai to, kā jāgludina krekli.

“Gultā tu esi pilnīgs nulle”

Ja vakar vēl tik kaislīgais mīlnieks šodien nav formā, nesteidzies viņa virzienā raidīt dusmīgus apvainojumus un pieprasīt afrikāņu kaislības šeit un tagad. Situācijas mēdz būt dažādas, cilvēks var banāli izpumpēties darbā. Šādas norādes nav pieklājīgas un ir vērts paskatīties arī uz sevi kritiski. Iespējams, tev vajag uzlabot figūru, atbrīvoties no alus vēdera vai jānopērk seksuāla apakšveļa.

Ja tu jau sākumā zināji par partnera zemo seksuālo temperamentu, nesaki, ka iestājies attiecībās ar cerību un domām “apetīte rodas ēdot”. Tu vari pacensties delikāti un neuzkrītoši pamudināt mīļoto cilvēku un parādīt viņam jaunas seksa robežas. Bet piespiest vai aizvainot ir ceļš uz šķiršanos.

“Tavā ģimenē ir vieni neveiksminieki”

Ģimene ir kas svēts. Ja partneris nepārstāj savus radiniekus apliet ar dubļiem, tev tas ir kategoriski aizliegts. Tu esi kļuvis par daļu no ģimenes, kurā ir sarežģītas attiecības, tāpēc daudz saprātīgāk un drošāk ir vienkārši pieturēties neitralitātei. Un nekādā gadījumā neļauj sevi ievilkt slepenās spēlēs. Tu noteikti zaudēsi, jo radinieki jebkurā gadījumā viens otru atbalstīs. Nekas tā nesatuvina bijušos pretiniekus, kā jauns kopīgs ienaidnieks.

avots: lamp.im

Pievienot komentāru