Diedzētas linsēklas – tavs personīgais gastroenterologs

Linsēklas ir eļļas avots, un, pateicoties savai dziedinošajai iedarbībai, tam nav analogu. Turklāt linsēklas satur gļotādas. Šie faktori padara linsēklu dīgstus kā dabisku profilaktisku un terapeitisku līdzekli pret kuņģa-zarnu trakta slimībām.

Linsēklu dīgsti ir efektīvi disbakteriozes, alerģijas, artrīta un artrozes, aterosklerozes, koronāro sirds slimību gadījumā. Tas ir lielisks līdzeklis citu sirds un asinsvadu slimību profilaksei, kā arī galvas smadzeņu darbības uzlabošanai.

Turklāt linsēklu dīgstiem piemīt vispārēja ārstnieciska iedarbība, kas palīdzēs uzlabot kopējo pašsajūtu. Tie ir īpaši ieteicami grūtniecēm.

Linsēklu dīgtspējas veicināšanas metode: saliec linsēklas starp marles vai kokvilnas auduma slāņiem. Marlei vienmēr jābūt mitrai.

Linsēklas dīgst nevienmērīgi, tāpēc, kolīdz pirmās no tām izdīgts (apmēram otrajā dienā pēc turēšanas mitrā marlē), visa partija jāpārnes uz burku un tā jāievieto ledusskapī, kur turpināsies sēklu dīgšana.

Pretējā gadījumā sēkla “saķersies” marlē, un būt ļoti problemātiski tās noņemt no marles virsmas.

Ja tā notiek, tad labākais veids ir vienkārši noņemt sēklas ar karoti. Dažas no tām būs bojāts un tālāk dīgtspēja apstāsies.

Rekomendācija: vienā reizē sagatavo ne vairāk kā 2 ēdamkarotes sausas sēklas. Lietošanas norma: 10-15 g (1 tējkarote) no rīta pirms ēšanas.

Uzglabāšana līdz 5 dienām – ledusskapī. Ilgstošai uzglabāšanai linsēklu dīgstus var uzglabāt medū. Dīgstus sajauc ar medu proporcijās 1: 4 un ievieto ledusskapī. Šādā veidā uzglabāšanas laiks palielinās pa mēnesi.

Uzglabājot linsēklu dīgstus, tie jātur mitri. Lai to izdarītu, tos katru dienu mazgā ar tekošu ūdeni un, ja nepieciešams, dezinficē ar vāju kālija permanganāta šķīdumu.

Cilvēkiem ar zobu problēmām, ieteicams linsēklu dīgstus sasmalcināt, un pievienot sasmalcinātu ābolu masu vai citus augļus un dārzeņus.

avots: binokl.cc

Pievienot komentāru