Džins un toniks patiešām paātrina vielmaiņu. Jauns pētījums. Džins palīdz notievēt?

Dietologi iesaka izvairīties no alkohola ne tikai tā kaloriju daudzuma dēļ, bet arī tāpēc, ka lielākā daļa alkoholisko dzērienu izraisa apetīti.

Bet latviešu zinātnieku pētījums, liekas, ir atklājis dzērienu, ko var dzert mērenā daudzumā pat tie, kuri ievēro diētu. Viņi ir noskaidrojuši, ka džina lietošana paātrina vielmaiņu, ziņo Student Problems.

Speciālisti ir veikuši pētījumu ar pelēm. Rezultāts parādīja, ka šī alkoholiskā dzēriena lietošana uzsāk intensīvu kaloriju sadedzināšanas procesu, un vielmaiņa paātrinās par 17 %.

Pēc speciālistu domām, šāds efekts rodas, pateicoties džinā esošajiem daudzajiem kadiķa ogu antioksidantiem, kas ir dabisks urīnu dzenošs līdzeklis. Turklāt kadiķu ogas uzlabo gremošanu, un palīdz atvieglot vēdera pūšanos. Tāpat kadiķi izmanto, lai atvieglotu locītavu iekaisuma simptomus cilvēkiem, kuri slimo ar artrītu.

Tomēr visas šīs īpašības pazudīs, ja šo alkoholisko dzērienu savienos ar kalorijām bagātām sastāvdaļām, piemēram, saldu sulu vai Sprite. Jāņem vērā, ka pats džins ir gandrīz vai kalorijām nabadzīgākais dzēriens – vienā porcijā ir vien 97 kalorijas. Bet bieži vien tas tiek jaukts kopā ar citiem dzērieniem, kas ir kalorijām daudz bagātāki.

Tāpēc speciālisti piedāvā džinu samaisīt tikai nelielu daudzumu tonika, vai arī pievienot tam rozmarīnu, baziliku vai gurķi tikai, lai pastiprinātu dzēriena garšu un aromātu.

Galvenais ir neaizrauties. Vai jums garšo džins?

avots: lifter.world

COMMENTS

Pievienot komentāru