Dzīvokļa remonts: Kā pašam izgatavot dekoratīvos akmeņus?

Dekoratīvo akmeņu nodaļa veikalos izskatās ļoti dārga un ekskluzīva, kas, starp citu, cenu ziņā tāda arī ir, jo tuvu ne katrs var atļauties realizēt savas ieceres ar šiem dārgajiem produktiem.

Šie akmeņi pārdodas kvadrātmetros, turklāt to cena variē no 10 un uz augšu eiro kvadrātmetrā. Taču nevajag nokārt galvu, jo mūsu redakcija vēlas padalīties ar informāciju, kas palīdzēs jums izdekorēt savu mājokli kabatai draudzīgākā veidā – nāksies vien ķerties darbiem klāt pašiem.

Kas jums būs nepieciešams?

Darbam būs nepieciešams:

  • formas māklsīgo akmeņu gatavošanai;
  • ģipsis – dārgās un lētās ģipša kategorijas atšķiras ar to izturību pēcāk nākotnē. Ja jūs neplānojat šos dekoratīvos akmeņus pēcāk nekur transportēt, tad droši varat izvēlēties daudz lētāku ģipsi;
  • spainis, mērtrauks, kausiņš;
  • pulverizators vai trauks ar izsmidzināmu uzgali;
  • saimniecības ziepes;
  • lielāka un mazāka špakteļlāpstiņa;
  • urbis, kam uzliekams maisāmais uzgalis.

Sastāvdaļu aprēķins

Pirms jūs izliesiet akmeņus, formas ieziedu ar ziepjūdeni. Lai ziepjūdens daudz vienmērīgāk izklātos, izmantoju pulverizatoru jeb izsmidzinātāju. Formu lieku uz galda, lai pēcāk katrs no akmeņiem būtu vienāds.

Proporcijas, kādas es izmantoju šķidruma pagatavošanai – 1 : 1. Jūs varat droši eksperimentēt ar ūdens daudzumu, pievienojot to nedaudz mazāk vai vairāk. Proporcijas var mainīties, atkarībā no izmantotā šķidruma daudzuma.

Pats svarīgākais – ģipša daudzums šīm formām. Ja jums šodien nepieciešams pagatavot 50 akmeņus, tad ieberiet formās sausu ģipsi. Pēc tam sauso ģipsi ieberiet spainī, tad trešo daļu ģipša noņemiet nost un palikušo ģipsi aplejiet ar ūdeni.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu

COMMENTS

Pievienot komentāru