Eiropā daudzviet aizliedz Wi-Fi skolās un bērnudārzos. Un, lūk, kāds tam ir iemesls

Bet mēs īpaši vēlamies pievērst jūsu uzmanību Wi-Fi un viedtālruņiem, kas daudzās pasaules valstīs jau ir stingri ierobežoti (tas gan vairāk notiek dēļ viedtālruņu psiholoģiskās ietekmes uz bērna attīstību, nevis WI – FI tīklu ietekmi – autoru piebilde)!

Jūs droši vien nezinājāt, bet jau 2015. gadā Francija pieņēma likumu, kas bērnudārzos aizliedz Wi-Fi. Šajā likumā ir iekļauta arī klauzula, kas nosaka, ka pamatskolās ir jāizslēdz Wi-Fi. Tas nozīmē, ka nedrīkst būt bezvadu interneta savienojumi.

Francijā pat reklāmās ir jānorāda, ka austiņu lietošana zvaniem ir daudz drošāka, jo tādā veidā smadzenēm ir mazāka kaitīgā starojuma ietekme.

Ierobežojumi Francijā attiecas ne tikai uz bērniem: jau desmitiem Parīzes bibliotēku un universitāšu visi bezvadu tīkli ir atvienoti un demontēti, un pat vairākās valsts iestādēs tie ir aizliegti.

Ne tikai Francija uzliek ierobežojumus, līdzīgi pasākumi jau tiekot rīkoti Beļģijā, Austrālijā, Itālijā.

 

Kāpēc daudzas pasaules valstis ir tik atturīgas no mobilā tīkla lietojuma?

 

Zinātniece Annija Sasko apgalvo, ka mūsu ierīču izstarotie viļņi provocē vēzi un citas nopietnas slimības. Īpaši spēcīgs šis starojums ietekmējot bērnu ķermeni.

Iedomājieties, ka bērna kaulu smadzenes izstaroto starojumu absorbē 10 reizes aktīvāk nekā pieaugušā smadzenes.

Mūsu ierīces izstaro mikroviļņu starojumu, ko sauc par radio emisiju. Šāda starojuma sekas:

· reproduktīvās sistēmas traucējumi;

· imūnsistēmas darbības traucējumi;

· traucēta atmiņa un miegs;

· paaugstināts smadzeņu audzēja risks;

· DNS pārtraukumi un daudzi citi.

 

Zinātnieki, kas uzskata, ka WIFI starojums ir risks veselībai, saka, ka: 

“Ja mēs turpināsim gaidīt pārliecinošākus zinātniskos un klīniskos pierādījumus, pirms mēs pieņemam kādus mērus, tas nozīmē ārkārtīgi lielus cilvēku un ekonomiskos zaudējumus, kā tas bija azbesta, svina benzīna un tabakas gadījumā.”

Visas iepriekš minētās sekas rodas radiācijas līmenī, kas ir simtiem reižu mazāks par pieļaujamo starptautisko standartu! Un visi šie sabiedrībā pieejamie starojuma avoti tiek pārdoti visā pasaulē!

Saskaņā ar pētījumu rezultātiem esot pierādīts, ka ilgstoša šāda veida starojuma ietekmē smadzenēs mirst daudzas šūnas, kuras ir atbildīgas par mācīšanos un atmiņu.

Tikai 50 minūšu laikā vien starojumu ietekmē glikozes līmenis smadzeņu apstarotajā daļā ievērojami palielinās.

Radiācija izjauc ķermeņa reproduktīvo funkciju, slikti ietekmē smadzeņu atmiņu un kognitīvās spējas, izraisa galvassāpes, stresu, bezmiegu, bērniem rodas uzvedības traucējumi, dzirdes traucējumi … Pētījumi ir parādījuši šāda starojuma kaitīgo ietekmi arī uz vairogdziedzeri un virsnieru dziedzeriem.

Pat zems mikroviļņu starojuma līmenis pazemina melatonīna ražošanu. Un melatonīns ir nepieciešams organismam veselīgam miegam, tas ir arī antioksidants, kas atjauno bojāto DNS un kavē vēža šūnu augšanu un rašanos.

Zinātnieki arī atklāja, ka starojums ietekmē vairogdziedzera hormonu līmeni. Bet pat vismazākās izmaiņas hormonālajā fonā ietekmē smadzenes!

Šis saraksts turpinās un turpinās. Secinājumi ir skaidri: mobilie tālruņi un Wi-Fi ir kaitīgi mūsu veselībai, apgalvo WIFI pretinieki!

 

Kāda ir patiesība?

Kā jau rakstījām – vismaz pagaidām vienota nostājas zinātnieku vidū nav! Fakts gan paliek, ka vairums zinātnieku ir pārliecināti, ka WI FI tīklam NAV negatīva ietekmes uz veselību, un WI FI pretinieku teikto viņi dēvē par pilnīgām muļķībām! Lielāka problēma esot tieši dažādu tehnoloģiju ietekme uz bērnu psiholoģisko attīstību (kas arī esot galvenai iemesls, kāpēc jāierobežo mobilo tālruņu lietošana bērnu vidū)!

Tomēr fakts paliek fakts – pat laikā, kamēr nav neapgāžamu pierādījumu WI FI tīklu negatīvai ietekmei, ir valstis, kas sākušas to regulēšanu un ierobežošanu…

 

COMMENTS

Pievienot komentāru