Ērču sezona sākusies! Lūk, kā sevi aizsargāt. Laika apstākļu dēļ ērces būs daudz!

Beidzot kļuvis ir siltāks, un visi dodas dabā. Bet jāatceras, ka maijā un jūnijā sākas ne tikai šašlika, bet arī ērču sezona.

Ārsti brīdina, ka šovasar būs vairāk ērču nekā parasti, pateicoties dīvainiem laika apstākļiem, kas nodrošina ideālus apstākļus asinssūcējiem. Tas nozīmē, ka šogad ir risks saskarties ar ērču pieaugumu, kas savukārt draud ar encefalīta un Laimas slimības (kas pazīstama arī kā borrelioze) izplatību. Un, ja gadās saslimt ar Laimas slimību, tad rada nopietnas problēmas visai veselībai.

Slimība ietekmē nervu, sirds un asinsvadu sistēmas, locītavas, muskuļu un skeleta sistēmu un var izraisīt invaliditāti. Tāpēc, dodoties dabā, veic pasākumus, lai pasargātu sevi no šīm rāpojošajām radībām.

Velc pareizu apģērbu.

Pēc vairāku mēnešu nēsātajiem smagajiem mēteļiem un lielgabarīta džemperiem, pēdējais, kas jtev ir nepieciešams, ir paslēpties zem liela apģērba kārtas. Bet apģērbs ar garām piedurknēm un garās bikses labāk aizsargā ķermeni no šiem visuresošajiem kukaiņiem. Atrodoties dabā, kājās labāk vilkt zeķes, neatkarīgi no tā, cik smieklīgi tas izskatās.

Ārsti iesaka arī mainīt pelēko un melno krāsu apģērbā uz vasaras balto, jo uz tumšām drēbēm nav viegli pamanīt ērces.

Nežēlo naudu izsmidzināmiem aerosoliem.

Kad ar garām piedurknēm ir karsti, un tu vēlies sajust sauli, Dr. Maikls Zimrings no “Mercy” medicīnas centra Baltimorā, Merilendā, iesaka izmantot pret kukaiņu izsmidzināmos līdzekļus.

Meklē preparātus, kas satur DEET, pikaridīnu vai eikaliptu un citronu eļļu. Tu vari pat apsmidzināt drēbes ar produktiem, kas satur permetrīnu, kas paliks uz apģērba pat pēc vairākiem mazgāšanas cikliem veļas mašīnā. „Permetrīns ir derīgs četras līdz sešas nedēļas, un varbūt pat ilgāk,” saka ārsts.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Pievienot komentāru