„Es kļūdījos un tagad gribu pabrīdināt visus”. Viss notika matu krāsas dēļ

Apdraudētas – visas sievietes.

Uz laiku alerģiskas reakcijas uz matu krāsu izķēmotā 19-gadīgā francūziete Estela uzrakstīja Facebook ziņu-brīdinājumu visiem, paziņo 20 minūtes.

Meitene nopublicēja savu briesmīgo pārmaiņu foto. Pēc viņas teiktā, tādu reakciju izraisīja „pazīstama brenda” matu krāsa, nopirkta parastā supermārketā.

Pirms desmit dienām viņa nokrāsoja matus kastaņu tonī. Bet pēc dažām dienām viņai sāka niezēt galvas āda. Bet pēc tam viņai burtiski uzpūtās seja!

Neskatoties uz lietotajiem pretalerģijas līdzekļiem, nākamajā dienā meitenes galva palielinājās apjomā no 56 līdz 63 centimetriem.

„Man bija galva, kā lampiņa”, – saka Estela.

Ārsti paziņoja viņai, ka tā ir izplatīta reakcija uz parafenilendiamīniem, kuri tiek pielietoti krāsošanas līdzekļos. Neskatoties uz mediķu sniegto palīdzību, viņai satūka mēle un sākās elpošanas grūtības.

Beigu beigās Estelai izdarīja adrenalīna injekciju un hospitalizēja viņu uz vienu nakti. Par laimi, viņai vairs nekas nedraud.

Pirms tam kā izmantot krāsu, Estele notestēja to uz ādas, bet nogaidīja tikai 30 minūtes, ieteikto 48 stundu vietā.

Viņas māte sūdzas par to, ka kaut arī parafenilendiamīns ieiet visu matu krāsu sastāvā, brīdinājums par iespējamām sekām drukāts ļoti mazā šriftā.

„Brīdinājumiem jābūt pamanāmiem un saprotamiem”, – viņa saka.

Esiet uzmanīgi ar matu krāsām!

avots: lifter.com.ua

Pievienot komentāru