“Es tikai uzrakstīju par brāļa nāvi “Facebook”.Vakcīnu noliedzēji sola izrēķināties pat ar sīpolpuķu selekcionāru

Pandēmijas laikā draudu ziņas saņem mediķi, žurnālisti, politiķi, un cilvēki, kuri atbalsta vakcinēšanos. Solījumu izsist zobus un salauzt degunu saņēmis arī selekcionārs un sīpolpuķu kolekcionārs Jānis Rukšāns, vēstī “ReTV”.

Lai arī Jānis Rukšāns atzīst, ka viņu šie draudi nebaida, tomēr saņem sociālajos medijos vēstuli, kurā ir piesolīts atrast adresi, izrēķināties, izsitot zobus. Šo uzmanību no vakcinācijas pretinieku puses Jānis Rukšāns izpelnījās ar savu pozīciju par vakcinēšanos, kas ir balstīta personīgā stāstā.

“Jā, tas ir pieredzē, tāpēc, ka mans brālis nomira ar Covid-19. Viņš nedēļas laikā aizgāja. Es uzrakstīju par brāļa nāvi “Facebook”, jo brālis bija ļoti slavens orientierists, kā par viņu nekrologā rakstīja – Latvijas orientēšanās sporta leģenda.

Sportists, aktīvs cilvēks, kurš vēl dienu pirms saslimšanas skrēja pa mežu. Es par to uzrakstīju, tad man sāka rakstīt, ko es te plātos un tā, tad es arī sāku rakstīt par vakcinēšanos, ka cilvēkiem vienīgais glābiņš ir vakcīna,” stāsta Jānis Rukšāns, selekcionārs.

Jānis pats ir saņēmis jau arī trešo vakcīnu, jo šobrīd baidās arī par savu veselību. “Man strādā tikai trešdaļa plaušu. Tas no jaunības, bet ne jau smēķēšana, bet darbs ar ķimikālijām dārzkopībā.

Tā dakteri domā, ka tas ir pie visa vainīgs, un tad es tūliņ palūdzu trešo poti.”

Jānis Rukšāns šobrīd vēl apsver domu – griezties pie likumsargiem vai, nē -, taču Valsts policijā uzsver – tas ir jādara, jo nevar būt tā, ka cilvēkam jābaidās par savu drošību. “Krimināllikums nešķiro, vai draudi tiek izteikti klātienē verbāli, ar telefona starpniecību īsziņu veidā, sarunas veidā, interneta vidē, sociālajos medijos vai kādā citā saziņas platformā. Krimināllikums nešķiro, atbildība ir viena un tā pati,” pauž Dimitrijs Kohanovs, Valsts policijas pārstāvis.

Draudu saņēmējam ir jāvēršas policijā ar iesniegumu. Tas, ka draudi saņemti internetā, anonīmi, nenozīmē, ka vainīgais nav atrodams.

“Policijas rīcībā ir gan rīki, gan metodes, kur var atklāt interneta vidē anonīmus draudētājus diezgan operatīvi, neatkarīgi pat no viņa atrašanās vietas uz mūsu planētas. Par šo nodarījumu atbildība ir paredzēta gan kā brīvības atņemšana, tā arī naudas sods, piespiedu darbs.”

Ja arī šī rupjā draudu vēstule bija tikai kā muļķīgs joks, tad vienalga – kā vērtē policijā, tā ir krimināli sodāma rīcība.

COMMENTS

  • <cite class="fn">Kārlis</cite>

    Kārtējais raksts lai šķeltu sabiedrību. Latviešiem jābūt vienotiem. Gribi doties gribi nedirsies. Bet kā tas ir obligāti jādara tad visi esam aitiņas aplokā, un beigsies tas viss ar ļoti lielu bankrotu valstij, ar pieviltiem cilvēkiem, jo šī vakcīna tāpat nepasargā.

Pievienot komentāru