Gaidot Rēzeknes pilsētas svētkus, piesakieties gājienam

No 3. līdz 5. augustam svinēsim Rēzeknei 733! Piektdienas vakarā Rēzeknes pilskalnā atkal varēs piedzīvot viduslaiku noskaņas, bet Festivāla parkā svētkus ieskandinās programma jauniešiem. Sestdien varēs izgaršot siera svētkus, vakarpusē aicinām piedalīties tradicionālajā svētku gājienā un izbaudīt koncertprogrammu “Dzimuši Rēzeknei”, savukārt svētdiena veltīta ģimenēm un bērniem.

Rēzeknes svētkos paredzēta plaša programma, kas šogad savīsies ar IX starptautisko etno festivālu “Gosti”. Trīs dienu garumā skanēs koncerti, varēs iesaistīties radošās un sportiskās aktivitātēs, izbaudīt dažādas garša, bet galvenais – atkal satikties un priecāties kopā!

Piektdien – 3. augustā – Rēzeknes pilskalnā sāksies viduslaiku svētki, kur piedalīsies Latvijas, Lietuvas, Polijas un Baltkrievijas vēstures rekonstrukciju klubi, un varēs vērot gan viduslaiku karotāju cīņas, gan mācīties viduslaiku dejas.

Savukārt Festivāla parkā piektdienas vakarā vispirms uzstāsies Rēzeknes jauniešu mūzikas un deju grupas, bet pēc tam savus fanus iepriecinās dziedātājs Markus Riva, grupa “Latgalīšu reps” un repere ar skatuves vārdu VIŅA.

Sestdien – 4. augustā – Festivāla parkā un Gājēju promenādē gar upi darbosies ne tikai dažādas aktivitātes, atrakcijās un tirgus, bet notiks vērienīgi Siera svētki! Jau vairākus gadus sadarbībā ar biedrību “Siera klubs” Rēzeknes svētkos ir iespēja degustēt dažādus siera un piena gardumus. Kā jau pieklājas siera svētkos, godināsim arī Latgales lielākos piena ražotājus un konkursa “Siera garduma vēstījums nākamai paaudzei” konkursantus. Tāpat gaidāma vides instalāciju izstāde “Govju parāde”, sacensības “Aklās vistiņas ar sieru”, spēkavīru sacensības piena mašīnas vilkšanā un 22 kg smagā siera rituļa “Grande Duro” celšana sacensības “Rēzeknes stiprinieks”. Siera svētkus muzikāli kuplinās brāļi Atis un Jānis Auzāni ar grupu.

Sestdienas vakarā aicinām piedalīties tradicionālajā Rēzeknes iestāžu un organizāciju svētku gājienā, šogad pieskaņojoties tēmai “Dzimuši Rēzeknei”. Pieteikšanās svētku gājienam līdz 28. jūlijam, nosūtot aizpildītu pieteikuma anketu (atradīsiet pielikumā vai šeit: https://files.fm/u/jdd93h9z) uz e-pastu: [email protected]

Pēc svētku gājiena Festivāla parkā rēzekniešus un viesus vispirms priecēs Lauris Reiniks, bet svētku kulminācija izskanēs muzikālajā koncertprogrammā “Dzimuši Rēzeknei”, un tajā satiksies dažādu mūzikas žanru izpildītāji, kuru dzīves līkloči tieši vai netieši saistīti ar Rēzekni un Rēzeknes novadu. Koncertuzvedumā piedalīsies postfolkloras grupa “Rikši”, mūziķis Andris Baltacis, duets Inga un Normunds, mūziķi Artūrs Uškāns, Mārtiņš Strods, grupas “Dabasu Durovys” līderis Arnis Slobožaņins, dziedātāja Jeļena Matule, operdziedātāja Ilona Bagele, dziedātāja Anmary, “Mirage Jazz Orchestra” u. c. Koncertšovs noslēgsies ar svētku salūtu un nakts disco.

Svētdien – 5. augustā – gaidīsim tradicionālajā Ģimeņu parādē un svētku koncertprogrammā, kas veltīta mazajiem skatītājiem. Pieteikšanās Ģimeņu parādei līdz 29. jūlijam, zvanot pa tālr. 28375137 vai rakstot uz e-pastu: [email protected], norādot ģimenes uzvārdu, bērnu skaitu un vecumu, kontakttālruni, ģimenes tēla un bērnu transportlīdzekļa nosaukumu.

Svētku svētdienā Festivāla parkā skanēs gan koncerts un diskotēka bērniem, gan varēs iesaistīties dažādās aktivitātēs, kā arī bērnu zīmējumu izstādē “Slavenības bērnu acīm” (pedagoģe Jeļena Antonova) iepazīt, cik dažādas ir personības, ko bērni uzskata par slavenībām – vienam tā ir mamma, otram – estrādes dziedātāja.

Ieeja pilsētas svētku pasākumos – brīva.

Satiksimies Rēzeknē – pilsētā Latgales sirdī!

Pievienot komentāru