Galvenais faktors, kas izraisa lieko svaru – pārāk nopietna attieksme pret darbu. Atceries, ka galvenā ir veselība!

Kopš tā laika, kad ieguvi savu pašreizējo darbu, tavas bikses sākušas nedaudz spiest, ne tā? Nu ko, tu tāds neesi vienīgais.

Vienīgais, ko tu patiesībā vēlies redzēt – izaugsme karjerā un algas palielinājums. Bet tā vietā tu jūties gauss un vairs neietilpsti nevienā no saviem tērpiem!

Tad kāpēc tas viss notiek? Ārsti apgalvo, ka svara palielinājuma iemesls var būt tas, ka tu pārāk nopietni attiecies pret darbu.

Otrs acīmredzams svara palielinājuma iemesls ir saistīts ar fiziskās aktivitātes trūkumu, īpaši tiem, kas strādā no pulksten deviņiem rītā līdz pieciem vakarā.

Turklāt sēdošs un stresains dzīvesveids, kas ilgst vairāku darba dienu garumā, noved pie rīšanas.

Iekšēja iztukšošanās un izdegšana ir svarīgs faktors svara pieaugumam. Daudzi darba ņēmēji, kuri pārāk nopietni nodarbojas ar savu darbu, saka, ka viņi pēc darba ir pārāk noguruši, lai pievērstos sportam.

Viņi izdara uz sevi lielu spiedienu, un labi apzinās, ka dienas laikā ne pirms, ne pēc darba neatliek laika sportošanai.

Ārsts Maikls Moslī saka:
“Hronisks stress sabojā mūsu miegu un cukura līmeni asinīs. Tas rada bada sajūtas pieaugumu un biežāku ēšanu.

Augsts stresa līmenis ar laiku var ne tikai novest pie pārmērīga svara, bet arī pie otrā tipa diabēta.”

Iemesls tam ir tas, ka tad, kad tu esi stresa stāvoklī, tavs ķermenis ir “cīnies vai bēdz” režīma. Tavs ķermenis domā, ka viņš cīnās, un tāpēc izdala glikozi asinīs, lai nodrošinātu enerģiju taviem muskuļiem.

Bet, ja tev nav vajadzīga šī enerģija, lai izvairītos no briesmām, tavs aizkuņģa dziedzeris izdalīs insulīnu, lai samazinātu cukura līmeni asinīs.

Paaugstinātais insulīna līmenis un pazeminātais cukura līmenis asinīs liek tev justies izsalkušam. Tas ir iemesls, kāpēc tu vēlies ēst (īpaši saldu), kad esi stresā.

Ir vērts atzīmēt, ka nav nekā slikta tajā, ka esi strādīgs. Tomēr mēs nevaram pieļaut, ka veselība cieš mūsu profesijas dēļ.

Pacenties pievērst uzmanību sava organisma galvenajām prasībām, centies sekot līdzi pareizam dzīves veida, vēl vairāk – izbaudi to.

Ja tu jūties pārāk saspringts, atpūties un atslābinies, paņem pārtraukumu. Daudz atslābinātāks dzīves veids un normāls miegs tikai palielina tavu darba ražīgumu.

Vai tu sevi pārslogo?

avots: elitereaders.com

Pievienot komentāru