Garšīgs plombīrs tieši kā bērnībā: kā to pagatavot mājās

Lūk recepte pašam garšīgākajam saldējumam  „Plombīrs”, kas glābs, kad ārā termometra stabiņš rādīs +30.

Bērnības garšas plombīra saldējums taisāms vien no pilnpiena, trekna  sviesta un svaigām olām. Un nekādi augu tauki, tikai tīrs sviests. Konservantus arī nebija atļauts izmantot. Tomēr šo iecienīto ēdienu pilnībā ir iespējams pagatavot mājās.  Tas jādara šādi.

Sastāvdaļas:

  • 2 ēd.k. – cukura
  • 1 l – piens
  • 100 gr – sviesta
  • 1 tēj. k. –  kartupeļu cietes
  • 5 gb – olas dzeltenumi

Gatavošanas process:

Nedaudz uzsildi pienu un tur pievieno sviestu. Visu uzsilda līdz vārīšanās temperatūrai.

Paralēli atsevišķā traukā olu dzeltenumus, cukuru un cieti sajauc kopā līdz viendabīgai konsistencei.  Šai masai pievieno nedaudz piena, tik daudz, lai iegūtu aptuveni krējumam līdzīgu biezumu.

Tagad atgriezies pie trauka, kurā karsējas piens ar sviestu. Kad tas ir uzkarsis, tajā lēnām jāielej olu, cukura un cietes masa.  Kamēr lej masu iekšā, nepieciešams nepārtraukti maisīt, lai dzeltenumus nesarautu kunkuļos.

Kad abas masas savienotas, nepieciešams visu uzvārīt, un tad uzreiz ņemt katliņu nost no uguns, strauji atdzesēt bļodā ar aukstu ūdeni. Obligāti nepieciešams maisīt masu, kamēr topošais plombīrs nepaliek remdens.

Maisījumu jāatdzesē pilnībā.  Bet līdz pilnīgai atdzišanai nav nepieciešams tam stāvēt klāt, ik pa mirklim tikai apmaisīt. Pēc tam salejiet formās un lieciet to saldētavā. Līdz ko tas būs sasalis – plombīrs ir gatavs!

avots

Pievienot komentāru