Gaujas krasta atpūtas vietās pieejama malka ugunskuram

Informāciju sagatavoja Līga Bieziņa, Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā.

Apmeklētāju ērtībām labiekārtotajās atpūtas vietās Gaujas labajā krastā aiz Vanšu tilta brīvi pieejama malka ugunskura kurināšanai. Ērtākai izmantošanai to nepieciešams saskaldīt pagalēs, tādēļ noderēs līdzi paņemts zāģis vai mazs cirvītis, kā arī materiāli iekuram. Joprojām aicinām arī brīvprātīgi organizēt talkas, lai papildinātu ugunskura vietās esošo malkas krājumu.

Par talku organizēšanu aicinām interesēties, sazinoties ar pašvaldības nekustamā īpašuma speciālistu Dzintaru Franci pa tālruni 28314534 vai e-pastu [email protected]. Šopavasar, kopjot mežu, atsevišķās vietās pilsētā tika izzāģēti krūmi un pārāk blīvi saaugušie koki. Ir vietas, kur izzāģētie krūmi un koki nav vēl savākti. Tos nepieciešams sakārtot vienkopus kaudzēs, lai zarus nodotu šķeldošanai un malkai izmantojamo koksni – sasmalcināšanai un piegādei uz ugunskura vietām.

Pagājušā gada rudenī atklātās atpūtas vietas apmeklētāji ir iecienījuši pikniku un dažādu pasākumu rīkošanai. Tur pieejamas šobrīd divas vienīgās publiskās labiekārtotās ugunskura kurināšanas vietas Valmieras dabas teritorijās, kur ugunskura kurināšana ir atļauta arī ugunsnedrošajā laikā vasarā. Tas šogad noteikts kopš 27.aprīļa.

Kad ugunskura vietās pieejamā malka būs beigusies, aicinām apmeklētājus saudzēt Atpūtas parka dabu, malku, iekura materiālus ņemot līdzi no mājām!

Pievienot komentāru