Iesaka Dženiferas Lopesas dietologs: 6 labākās metodes, kā paātrināt vielmaiņu. Pārsteidzoši vienkārši!

Savos 49 gados Dženifera Lopesa ir piemērs tam, kā iespējams vēl 49 gados izskatīties jaunai, ja vien ievēro pareizu dzīvesveidu un nodarbojas ar sportu.

Dziedātāja neslēpj savus noslēpumus, un regulāri ar tiem dalās presē, raksta Telemundo. Viņa pat sarīko sev interesantus izaicinājumus, lai sevi pārbaudītu!

Šā gada 24. janvārī Dženifera izaicināja savus fanus un dažas slavenības: izslēgt visus ogļhidrātus un cukuru no savas ēdienkartes uz 10 dienām. Dažas slavenības, piemēram, raidījumu vadītājs Kārsons Deilijs, zaudēja, jo nespēja atteikties no vairākiem garšīgiem ēdieniem.

Bet tādas apskaužamas figūras, kāda ir Džei Lo, saglabāšanas noslēpums nav tas, ka ir jāaizliedz sev viss, bet gan tas, lai ēstu sabalansēti, regulāri nodarbotos ar sportu, uzturētu veselīgu vielmaiņu, ko var pavisam viegli panākt, ievērojot šos vienkāršos padomus no dietoloģes Heilijas Pomrojas, kurus jūs pavisam viegli varat iekļaut savā ikdienas dzīvē.

Neēdiet vienu un to pašu katru dienu.

Neatkarīgi no tā, cik veselīgi ir produkti, kurus jūs liekat sev mutē, ja jūs tos nemaināt, tad, pēc eksperta domām, jūs izjaucat savu metabolismu. Pēc Pomrojas sacītā, jo dažādāka ir jūsu ēdienkarte, iekļaujot augļus, dārzeņus un olbaltumvielas, jo mazāki ir tauku uzkrājumi organismā un metaboliskais sindroms.

Brokastis uzreiz pēc pamošanās.

Pēc eksperta vārdiem, ne mazāk kā 30 minūtes starp piecelšanos no gultas un brokastīm – tas ir zelta likums veselīgai vielmaiņai. “Ja jūs neēdīsiet uzreiz pēc piecelšanās, jūsu ķermenis strādās bez degvielas. Rezultātā jūsu virsnieru dziedzeri izstrādās kortizolu, ekstrēmās palīdzības hormonu, kas jūsu organismam liek uzkrāt taukus, jo kas zin, kad būs dabūnams kāds ēdiens”, ­ – stāsta speciāliste.

Un tas var būt viens no iemesliem, kāpēc tiek uzkrāti tauki vēderā rajonā, kurus ir ļoti grūti dabūt nost.

Neieciklējieties uz kaloriju skaitīšanu.

Veselīgs ķermenis un figūra kā Džei Lo tiek sasniegti nevis uz ēdiena rēķina, bet gan uz tā rēķina, ka ēdiens, kuru jūs ēdat, ir veselīgs. “Kad jūs ēdat variāk, bet izvēlaties pareizu ēdienu, jūs varat paātrināt vielmaiņu, uzlabot ādas stāvokli, palielināt savus spēkus un daudz ko citu”,  – stāsta Heilija.

Pievērsiet uzmanību tam, ko jūs ēdat.

Ir daudz tādu produktu, kuri liekas esam ļoti veselīgi, bet patiesībā satur lielu cukura daudzumu, konservantus, piesātinātos taukus, un tiem ir ļoti zems barības vielu saturs. Lūk, daži piemēri: sulas pakās, enerģijas batoniņi un sporta dzērieni.

“Apstrādāta barība var saturēt ķīmiskās vielas, piemēram, mākslīgos saldinātājus, krāsvielas un konservantus, kas var traucēt jūsu metaboliskajai aktivitātei”,  – stāsta eksperte. Tāpēc visprātīgākais ir izvēlēties visdabīgākos produktus un likt nost produktus, kuri atzīmēti kā “viegli”.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu

COMMENTS

Pievienot komentāru